Categories: Novosti

HZMO: Dostava dokaza o inozemnim mirovinama omogućena i online

Na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) objavljen je online obrazac za dostavu dokaza o visini inozemne mirovine, potrebnog za isplatu jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, koji se može očekivati u ožujku 2024.

Online obrazac dostupan je od danas na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), a služi korisnicima mirovine s inozemnim elementom (među koje spadaju korisnici hrvatske mirovine kojima se isplaćuje i mirovina iz inozemstva, korisnicima samo inozemne mirovine te korisnicima hrvatske mirovine koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu.

Taj je dokaz potreban kako bi se korisnicima takvih mirovina, koje ne prelaze iznos od 840 eura, moglo isplatiti jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica rasta troškova života u skladu s Vladinom odlukom iz prosinca 2023. Za isplatu novčane pomoći potrebno je dostaviti dokaz o iznosu mirovine za prosinac 2023., koji može biti potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa na kojem je vidljiv iznos mirovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Rok za predaju dokaza je 29. veljače 2024., a isplata novčanog primanja može se očekivati u ožujku 2024. godine. Iz HZMO-o ističu da se dokazi mogu predati i u njihovim područnim uredima, na za to posebnoj tiskanici koja se također može pronaći na njihovim internetskim stranicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Bivša “zmajica“ odvela Njujork do titule u WNBA ligi

NJUJORK - Košarkašice Njujork Libertija osvojile su titulu u WNBA ligi, pošto su jutros na…

3 minute ago

Brat kapetana Bekavca: Pri kraju je snage, jedino rješenje je da ga oslobode

Jozo BekavacFoto: HTV / HRTJozo Bekavac, brat uhićenog kapetana Marka Bekavca, koji se zajedno s…

9 minuta ago

Plan rasta i razvoja Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji u fokusu Ekonomskog foruma BiH 2024

Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet organizuje deveti Ekonomski forum Bosne i Hercegovine, koji će…

34 minute ago

Policijska akcija posle Bajaginog koncerta u Zagrebu izazvala haos u garaži Arene! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Nakon velikog koncerta Momčila Bajagića Bajage i Instruktora u zagrebačkoj Areni, došlo je do ozbiljnog…

2 sata ago

Real bez jednog od najboljih igrača dočekuje Zvezdu

Košarkaš Reala Džanan Musa blizu je toga da propusti meč 5. kola Evrolige u kom…

2 sata ago