Categories: Estrada

ADVOKAT OBJASNIO U PROCENTIMA: EVO KOLIKO MELINA DŽINOVIĆ ZAPRAVO MOŽE DA PROFITIRA OD RAZVODA

Pevač Haris Džinović i kreatorka Melina Džinović, jedan od naših najpoznatijih estradnih parova, rešili su da stave tačku na svoj brak i da se posle 22 godine ljubavi razvedu.

Oni su emotivnu vezu započeli još 2002. godine i dobili dvoje dece, sina Kana i ćerku Đinu, u bračne vode stupili su 12 godina kasnije.

Naime, Džinovići su u januaru ove godine obelodanili da se razvode, a jedno vreme se nisu oglašavali povodom rastanka. Potom je Haris u javnost počeo da iznosi detalje njihovog funkcionisanja prethodnih nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ:

“Plašili su se da svađa ne pređe u fizički obračun” Haris Džinović otkrio kako su Kan i Đina reagovali kada je Melina upala u vilu na Senjaku

Naime, kako prenose domaći mediji Džinović je sa Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su donedavno živeli. Pevač je ostao u toj kući sa decom, a modna kreatorka se iselila. Međutim, sada se postavlja pitanje da li će kuća biti prodata i novac podeljen ili Haris mora Melini da isplati deo jer ostaje da živi u nekadašnjem zajedničkom domu.

Kako je za “Novu” objasnio advokat Nebojša Perović, imovina stečena u braku smatra se zajedničkom imovinom koja se deli u zavisnosti od doprinosa supružnika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne sa opredeljenim udelima, što znači da se imovina deli srazmerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje dece i kućni poslovi, što uključuje kuvanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi oko nekih 15-20 procenata – rekao je Nebojša.

– Vezano za nekretnine koje su stečene u braku takođe važi rečeno – ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu – zaključio je Nebojša.

pulsonline.rs

BONUS VIDEO:

Redakcija

Recent Posts

Predsjednica Evropske komisije obišla poplavom uništenu Jablanicu u BiH

Predsjednica Evropske komisije obišla je 24. oktobra Jablanicu, gradić u Hercegovini koji je početkom oktobra…

29 minuta ago

Roberto Manćini više nije selektor Saudijske Arabije

Roberto Manćini više nije selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije. Fudbalski savez Saudijske Arabije saopštio je…

1 sat ago

Podrška Svjetske banke modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave FBiH

Sastanku su prisustvovali rukovodioc organa po ovlaštenju Vlade Federacije BiH Admir Omerbašić, zamjenik direktora Porezne…

2 sata ago

Hoće li mjera priuštivog najma polučiti rezultate?

Komu će priuštivi najam biti primamljiv?Foto: Otvoreno / HRTCijene nekretnina rastu, najam je sve skuplji,…

3 sata ago

Zvezdino košmarno veče u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde upisali su večeras drugi poraz u Evroligi. Crveno-bijeli su u okviru petog…

3 sata ago

Donja Jablanica 20 dana nakon poplave

Obilne padavine pogodile su sjevernu Hercegovinu i centralnu Bosnu te izazvale bujice i poplave u…

5 sati ago