Categories: Biznis

Partnerstva sa globalnim brendovima i investicije u proizvodnju

Tokom 2024. godine, Galenika planira lansiranje čak 80 novih proizvoda. Akvizicija kompanije LifeMedic i partnerstvo sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Reasearch, novi premium ugovor o saradnji sa Cantabria Labs iz Španije i ekspanzija sopstvenog portfolija Galenike – zajedno dodatno jačaju tržišnu poziciju kompanije, a potrošačima i pacijentima nude širok spektar savremenih farmaceutskih proizvoda najvišeg kvaliteta.

Strateški smo fokusirani na osnaživanje Galenike kroz širenje sopstvenog portfolija i uspostavljanje partnerstava sa globalnim proizvođačima. Tokom prošle godine Galenika je pokrenula novi investicioni ciklus čiji je fokus dalje proširenje kapaciteta najsavremenije proizvodnje i zaštita životne sredine. Od 2023. godine je uloženo 18,8 miliona eura u razvoj 3 nove fabrike i rekontrukciju kompletnog internog vodovoda kojim se postiže ušteda potrošnje vode za 10 odsto. Kao i do sada, u skladu sa razvojnim planovima, nastavljamo sa investiranjem u digitalizaciju i dalji razvoj proizvodnih kapaciteta, uz širenje poslovnog prisustva na međunarodnim tržištima’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, generalni direktor Galenike.

Zajedno sa brigom o zdravlju, briga o ljudima je na vrhu prioriteta kompanije. Galenika kontinuirano ulaže u edukaciju i unaprjeđenje uslova rada i bezbjednosti zaposlenih. Ove godine je u planu i dodatno proširenje e-learning platforme za zaposlene, što je u skladu sa činjenicom da je Galenika kompanija eksperata.

U okviru internacionalizacije poslovanja, tokom prošle godine lansirani su proizvodi u Sloveniji i Hrvatskoj, a otvorena su i predstavništva za tržišta Češke i Slovačke, na kojima se prvi Galenikini proizvodi očekuju ove godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Proces digitalizacije se nastavlja u kontinuitetu i doprinosi kvalitetu rada i poslovanja. Putem najsavremenije SAP Analytics Cloud platforme digitalizovana je analiza svih poslovnih procesa u kompaniji, što predstavlja unaprjeđenje strateškog i operativnog planiranja poslovanja. U planu je uvođenje ISO 27001 standarda za upravljanje bezbjednošću informacijama, kao i implementacija Digital Manufactoring platformi za dodatno povećanje efikasnosti i produktivnosti u proizvodnji.

Redakcija

Recent Posts

Udineze poslije preokreta lider Serije A

Malo ko je ovo mogao da očekuje, ali se ipak desilo. Udineze je lider Serije…

5 minuta ago

‘DA SU LJUDI BILI LJUDI, NE BI BILO RATA’: 32. godine od pugubljenja doktora Filipovića i 23 osobe iz Kalinovika, premijerno prikazan film Aide Hadžimusić ‘Daidžin prsten’ (FOTO, VIDEO)

Dokumentarac „Daidžin prsten“ autorice novinarke Al Jazeere Aide Hadžimusić premijerno je prikazan na ovogodišnjem festivalu…

16 minuta ago

Došao sam u Olimpijakos da osvojim sve trofeje

Povratnik u redove Olimpijakosa, krilni centar Saša Vezenkov, izjavio je da želi da započne novu…

2 sata ago

Uzgajivači za najljepše konje ne štede novac, više od 10 miliona dolara za čistokrvne pasmine

Kada se pomene konjički sport, prva asocijacija je novac. Konjske trke su oduvijek bile stvar…

2 sata ago

Podnesena apelacija Ustavnom sudu BiH zbog učenja o Karadžiću i Mladiću u Republici Srpskoj

Pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine naći će se apelacija koju je podnijelo 13 poslanika…

2 sata ago

Gasi se jedan od najtrofejnijih fudbalskih timova

Dundalk, Fudbalski klub iz Republike Irske, nalazi se pred gašenjem.

4 sata ago