Categories: Biznis

Alma Ras: Zajedničkim snagama do plemenitog cilja – učestvuj i ti 

“Ponosna sam na to što smo udružili snage s organizacijom Think Pink u njihovoj nesebičnoj misiji. Naša podrška nije samo simbolična, već je duboko ukorijenjena u našu posvećenost promicanju zdravlja i dobrobiti svake žene. Želimo aktivno promovisati važnost solidarnosti i podrške u zajednici. Zbog toga omogućujemo i našim kupcima da aktivno sudjeluju u podršci radu udruženja Think Pink. Kupovinom određenih proizvoda linije “Podrška koju volim”, odvajamo 1 KM za finansiranje rada udruženja. Ova inicijativa ne samo što pruža financijsku podršku, već gradi i zajedništvo te osnažuje svijest o važnosti brige o zdravlju”, istakla je Nermina Kadrić, marketing menadžerica kompanije Alma Ras.

„Saradnja sa kompanijom Alma Ras za našu je organizaciju izuzetno značajno strateško partnerstvo. Drago nam je da su u nama prepoznali partnera kada je u pitanju promocija ženskog zdravlja i podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i ginekoloških karcinoma. Sigurni smo da će naše zajedničke aktivnosti i donacija kompanije Alma Ras omogućiti još uspješniju borbu protiv karcinoma, a samim tim i spašavanje većeg broja ljudskih života. Zahvaljujemo se i građanima koji kupovinom u Alma Ras maloprodajnim objektima i web shopu pomažu nastojanja da oboljelim ženama pokažemo da nisu same i podržavaju naše zajedničke napore u ovom plemenitom cilju”, istakla je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „Think Pink – zajedno smo jedno“.

Alma Ras je ponovno pokazala svoje liderstvo u industriji i angažman u društvenoj odgovornosti. Njihova podrška raznim inicijativama, posebno onima koje podržavaju žene, naglašava njihovu predanost zajednici i brigu za kupce.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Trenutno traje akcija prikupljanja starih grudnjaka za podršku borbi protiv karcinoma dojke. Grudnjaci će biti izloženi na Vilsonovom šetalištu u oktobru – mjesecu borbe protiv ove bolesti kao simbol podrške ženama. Kupci mogu ostaviti svoje stare grudnjake u bilo kojoj Alma Ras poslovnici i dobiti 30 posto popusta na novi grudnjak.

“Porodica je stub društva, a žena je stub porodice. Alma Ras zapošljava više od 1000 žena i stalo nam je da zaštitimo tu istu ženu kroz organizovanu prevenciju bolesti, dok istovremeno podižemo svijest u javnosti”, istakli su iz kompanije.

Redakcija

Recent Posts

Igrati protiv Novaka je jedna od najtežih stvari, on je legenda

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je sa 2:0 u setovima od Janika Sinera, u…

40 minuta ago

Izrael ima najbolju protuzračnu obranu na svijetu

Smatra se da Izrael ima najbolju protuzračnu obranu na svijetu, posebno razvijenu za obranu od…

45 minuta ago

Luka Modrić: Idemo pobijediti u Poljskoj

Kapetan fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić prokomentarisao je pobjedu protiv Škotske u Zagrebu. „Vatreni“ su…

3 sata ago

Hrvatske šume počele su otkup žira

Hrvatske šume počele su otkup žira

3 sata ago

Siner poslao “špijuna” na meč Đokovića

Italijanski teniser Janik Siner poslao je "špijuna" na meč između Novaka Đokovića i Tejlora Frica,…

5 sati ago

Agencija za ravnopravnost spolova BiH osudila novi slučaj nasilja u porodici

Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine osudila je novi slučaj nasilja u porodici, koji…

5 sati ago