Categories: Biznis

Forvis Mazars svečano obilježio otvorenje ureda u Sarajevu

Ovom gala događaju je prisustvovao veliki broj gostiju iz poslovnog svijeta, kao i klijenata, saradnika, članova udruženja i predstavnika važnih institucija. Njime je ozvaničeno proširenje poslovanja unutar Adria regije, koja broji oko 300 uposlenika, čime je ova kompanija, nakon Hrvatske, Srbije i Slovenije, sada zvanično prisutna i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Emir Gežo, managing partner kompanije Forvis Mazars u Bosni i Hercegovini, rekao je da su ključne vrijednosti ove kompanije kvalitet, etika, različitosti i timski rad, što im je omogućilo da već ostvare značajan rast i uticaj na klijente i lokalno tržište.

„Jedan od naših osnovnih zadataka je pružanje usluga revizije, računovodstva, finansijskog i poslovnog savjetovanja, kao i nove usluge iz domena ESG digitalizacije. Naša želja je da postanemo pouzdan savjetnik na tržištu BiH, koji inovativnim rješenjima, etičkim i specijaliziranim pristupom klijentima, mijenjamo poslovno okruženje i doprinosimo uspješnijem poslovanju. Na ovaj način mi želimo napraviti još bolju praksu na tržištu BiH i pokazati kako ekonomska slika našeg tržišta i društva može biti još bolja“, rekao je Gežo.

Kao međunarodno integrisano partnerstvo, Forvis Mazars Grupa nudi usluge revizije, računovodstva, poreskog i finansijskog savjetovanja, ESG i održivosti u više od 100 zemalja i teritorija. Partnerstvo se oslanja na stručnost i kulturno razumijevanje više od 40.000 profesionalaca širom svijeta, s ciljem podrške klijentima u svakoj fazi njihovog razvoja, bez obzira na obim poslovanja; od malih i srednjih preduzeća do najvećih multinacionalnih korporacija.

„Drago nam je da otvaramo kancelariju u Sarajevu. Do sada smo bili prisutni u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a sad smo i u Bosni i Hercegovini, što nas mnogo raduje. Inače, mi ovdje radimo sve usluge koje radimo i u ostalim zemljama Adria regije, a BiH je u srcu te regije, te smo jako sretni da možemo biti prisutni i na ovom tržištu“, rekao je Kristijan Cinotti, Managing Partner kompanije Forvis Mazars u Hrvatskoj i Srbiji.

Forvis Mazars Group SC je nezavisni član Forvis Mazars Global, vodeće mreže profesionalnih usluga. Glavni prioritet u poslovanju ove mreže je dugoročan održivi razvoj i rast, te neuporedivo iskustvo klijenata. Upravo je razumijevanje tržišta na kojem posluju, te pružanje specifičnih usluga prilagođenih podneblju i samom klijentu, okosnica na kojoj Forvis Mazars zasniva svoje globalno uspješno poslovanje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Loic Wallaert, predstavnik Forvis Mazars grupe, istakao je važnost dolaska na tržište BiH. Prema njegovim riječima, ovo je veoma bitna stepenica u razvoju poslovanja, kako za njih same, tako i za lokalne klijente.

„Za mene je važno da možemo da učestvujemo i radimo na tržištu BiH, zemlje koja je veoma bitna u povezivanju regiona. Sretni smo što smo uspjeli okupiti veoma kvalitetan tim i naš cilj je da u BiH ponudimo klijentima najbolju ekspertizu. Ono što je važno naglasiti jeste da kod nas nema kompromisa kada se govori o kvalitetu usluge i to je za nas prioritet“, naglasio je Wallaert.

Forvis Mazars u Bosni i Hercegovini se nalazi na adresi Bulevar Meše Selimovića 17a, u Sarajevu. Za dodatne informacije o temema i uslugama u vezi sa područjima revizije, poreza, računovodstva, savjetovanja ili održivosti možete im se obratiti na info@mazars.ba. Također, pregled novosti iz poslovnog svijeta, ali i više o Forvis Mazarsu je dostupno na zvaničnoj web stranici https://www.forvismazars.com/ba/bs, kao i na Linkedin nalogu.

 

Redakcija

Recent Posts

Jamal ne igra protiv Srbije

Španski fudbaler Lamin Jamal neće igrati za reprezentaciju u utorak uveče protiv Srbije zbog preopterećenosti…

50 minuta ago

Hrvatska policija bila je puno puta predmet neosnovanih napada

Davor BožinovićFoto: HTV / HRTDavor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova gostujući u središnjem…

56 minuta ago

Dok čeka početak NBA, Jokić otišao na hokej (VIDEO)

Dok čeka početak sezone sa Denver Nagetsima, Nikola Jokić iskoristio je priliku i pojavio se…

3 sata ago

Nova pravila rada na izdvojenom mjestu rada u državnoj službi

Nova pravila rada na izdvojenom mjestu rada u državnoj službiFoto: Ilustracija / ShutterstockTraje javna rasprava…

3 sata ago

FATO ZA TEBE JE😂😂😂 #vic #humor #smijeh

Za tebe je Fato,#vic #smijeh #humor.

3 sata ago

Zlatan Ibrahimović završio krvave glave

Legendarni fudbaler Zlatan Ibrahimović zabrinuo je svoje fanove nakon što je na društvenim mrežama podijelio…

5 sati ago