in

Mađari u sumraku srušili Škotsku i poslali je kući

Mađari u sumraku srušili Škotsku i poslali je kući
Slatka-Tajna.Eu
Mađari u sumraku srušili Škotsku i poslali je kući

Fudbalska reprezentacija Mađarske ostala je u igri za plasman u osmini finala Evropskog prvenstva, dok se Škotska kao i uvijek do sada vraća kući poslije grupne faze takmičenja.

U posljednoj utakmici trećeg kola grupe A Mađari su večeras savladali Škote sa 1:0 i tako upisali prve bodove u Njemačkoj. U grupi A su zauzeli treće mjesto sa tri boda, ali pitanje je hoće li ona biti dovoljna za nokaut fazu (prolaze četiri najbolje trećeplasirane selekcije). Škotska je posljednja sa jednim bodom. 

U prvom dijelu jako tvrda i nervozna utakmica. Škoti su u većem dijelu kontrolisali igru, ali bez pravih prilika. S druge strane, Mađari su bili konkretniji, a imali su najbolju šansu u prvom dijelu. U 41. minuti Vili Orban je šutirao glavom, ali je na njegovu nesreću pogodio prečku. 

I u nastavku su Mađari bili opasniji, ali nisu mogli nikako do gola. U 64. minuti Dardaj je šutirao glavom, ali nije bilo dovoljno precizan, te lopta odlazi preko gola. U 70. minuti strašan sudar Varge sa golmanom Škotske, gledao se VAR oko potencijalnog penala, ali ništa od toga. U sudijskoj nadoknadi Kevin Čobot je imao priliku da donese Mađarima pobjedu, ali se ispriječila stativa. 

Kada se očekivao kraj u 100. minuti pogađa Kevin Čobot za veliku pobjedu Mađarske. Škoti idu kući, Mađarima ostaje nade. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poredak: Švajcarska 7, Njemačka 6, Mađarska 3, Škotska 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Svako domaćinstvo ima ovaj prekidač

Svako domaćinstvo ima ovaj prekidač

Moskva optužuje SAD za udar na Krim, prijeti odgovorom

Moskva optužuje SAD za udar na Krim, prijeti odgovorom