in

Ove se jeseni u Rovinju održava prvi međunarodni gospodarski događaj kakav još nismo vidjeli na ovim prostorima

Ove se jeseni u Rovinju održava prvi međunarodni gospodarski događaj kakav još nismo vidjeli na ovim prostorima
Slatka-Tajna.Eu
Ove se jeseni u Rovinju održava prvi međunarodni gospodarski događaj kakav još nismo vidjeli na ovim prostorima

Masters of Building Fair (MBF) u organizaciji platforme Building.hr predstavlja jedinstven događaj koji se već pozicionirao  kao digitalni epicentar sektora graditeljstva i povezanih industrija s više od 1.000 registriranih subjekata već u prvoj godini. Platforma je omogućila detaljan uvid u nedostatke na tržištu te se nametnula potreba za događajem koji okuplja sve sudionike na jednom mjestu. Networking i razmjena informacija o stanju na tržištu su iznimno važni za poslovanje, a nedostatak vremena onemogućuje obilazak velikog broja malih događaja koje se jedino trenutno održavaju u Hrvatskoj.

Hrvatska je mala zemlja, stoga je moguće organizirati sve one koji sudjeluju u realizaciji investicija na jednom mjestu, po horizontali – djelatnosti realnog sektora, ali i po vertikali misleći na javne investitore, institucije i ustanove.

Tim na čelu s Majom Borovinom Frankić koja je osnivač Building.hr & Masters of Building Fair prepoznao je potrebu za etabliranjem događaja prilagođenog našem tržištu, ali po uzoru na europske. Tako je Masters of Building Fair bio je neizbježan idući korak.

“Nedostajao nam je jedan visokoprofilni događaj za ozbiljne dionike koji su povezani u investicijsko-dobavljačkom lancu, a MBF će biti upravo to. Okupljajući svih na jednom mjestu omogućiti ćemo u kratkom roku polivalentnu interakciju i realizaciju interesa. Rastući broj tvrtki koje su se pridružile Building.hr platformi jasno ukazuje na potrebu za ovakvim događanjem koji potiče suradnju i komunikaciju, te koji će ujedno omogućiti mjesto Hrvatskoj na europskoj mapi renomiranih gospodarskih događaja. Jedan od ciljeva je i da strani investitori sada imaju baznu polazišnu točku”, kaže Maja Borovina Frankić u razgovoru za Business magazine.

BM: Šta Vas je motiviralo na organizaciju prvog sajma – Masters of Building Fair?

BOROVINA FRANKIĆ: Postojala je realna potreba na tržištu da se u regiji etablira događaj gdje će se pod jednim krovom nalaziti svi oni koji sudjeluju u investicijsko dobavljačkom lancu. To je najpotentniji lanac svakog gospodarstva i sudjelujući na takvom događaju sudionici imaju polivalentne interese s obzirom da dolaze svi uključeni. Željeli smo omogućiti gospodarski iskorak kojim stvaramo one stop za investitore kao i za sve one koji su uključeni u realizaciju njihovih investicija i projekata.

S obzirom da smo usmjereni na investicijsko dobavljacki lanac za očekivati je značajan broj sudionika, ali to se dogodilo prirodno bez namjere da smo fokusirani na brojke. Već imamo međunarodne karakter te smo rezervirali termin već i za iduću godinu.

BM: Sajam je veoma ambiciozno postavljen – tri dana će trajati i imati respektabilan broj sudionika, a osim toga očekuje se i veliki broj posjetilaca?

Više o platformi Building.hr:

Platforma Building.hr je digitalni epicentar graditeljstva i povezanih sektora. Predstavlja poslovni alat koji služi klijentima kroz B2B interakciju da jednostavnije komuniciraju, razmjenjuju ponudu i potražnju, te vrše aktivnosti istraživanja i marketinga. Cilj Building.hr platforme je digitalizacija na jednostavan, strukturiran i učinkovit način, te pozitivan učinak na poslovanje.

MBF je više od tradicionalnog sajma i konferencije; baš kao i Building.hr u digitalnom prostoru, tako je i MBF platforma koja povezuje investitore, developere, arhitekte, agencije za nekretnine, građevinsku operativu, proizvođače i trgovce, financijske stručnjake, osiguravatelje, konzultante tehničkog, ekonomskog i pravnog usmjerenja te stručnjake iz područja tehnologije i informacijske tehnologije. Ova jedinstvena inicijativa prilika je za razmjenu ideja, stvaranje poslovnih veza i istraživanje najnovijih trendova u industriji.

BOROVINA FRANKIĆ: Od prvog dana nismo fokusirani kvantitativno nego kvalitativno. Usmjereni smo na donositelje odluka i nismo za široke mase. Rekla bi da nas ne zanimaju oni koji nisu zainteresirani u namjeri da ostvare poslovne interese. S obzirom da smo usmjereni na investicijsko dobavljacki lanac za očekivati je značajan broj sudionika, ali to se dogodilo prirodno bez namjere da smo fokusirani na brojke. Već imamo međunarodne karakter te smo rezervirali termin već i za iduću godinu.

BM: Puno je tema na stolu ovog gospodarskog dogadjaja i teško se odlučiti koja je aktuelnija. Šta biste Vi izdvojili kao favorit temu?

BOROVINA FRANKIĆ: Mi nismo sajam ni konferencija. Mi smo prvenstveno business meet up decision makers koji u svojoj ponudi ima izložbeni dio te konferenciju. Izložbeni dio služi onima koji žele imati veću vidljivost i sastanke unutar svog prostora, a ne zajedničkih zona, a konferencija služi za prijenos informacija, znanja i aktualnosti. Sve teme koje ćemo imati su atraktivne, a ono što smo razlučili je da će prvi dan biti više usmjeren na privatne investicije dok će drugi biti na javne i sve sa njima povezano.

BM: Šta posjetitelji mogu očekivati u izložbenom dijelu Sajma?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










BOROVINA FRANKIĆTvrtke koje nam dolaze su respektabilni sudionici tržišta. U izložbenom dijelu biti će i zajedničke meet up zone, kao i organizacija događaja usmjerenih na manje formalan networking.

Cilj je na jednom mjestu okupiti gospodarsku elitu iz svih sektora koji sudjeluju u realizaciji investicija kao i onih koji osiguravaju uspješan tijek poslovanja.

BM: Kakav je odziv regiona na ovaj događaj?

Nedostajao nam je jedan visokoprofilni događaj za ozbiljne sudionike koji su povezani u investicijsko- dobavljačkom lancu, kaže Maja Borovina Frankić

BOROVINA FRANKIĆ: Kada smo krenuli sa ovom idejom u siječnju 2023 imali smo 100 posto šansu da ne uspijemo. Ovako nešto se događa prvi put, odmah smo bili usmjereni na donositelje odluka te smo za cilj imali napraviti veliki i snažan gospodarski događaj. Danas mogu reći da sam ponosna i da su tvrtke koje su nas prepoznale te njihov ugled i uspješnost učinili ovaj događaj već sada najvažnijim gospodarskim događajem u regiji. Usuđujem se reći da nisu tvrtke prepoznale moju ideju već ja njihovu potrebu. Master of Building Fair već sada je događaj na kojem nije pitanje hoćete li doći, već je činjenica da ste propustili ako nećete.

BM: Dakle, granice organiziranja sličnih događaja su već pomjerene…

BOROVINA FRANKIĆ: Premijerno organiziran u Hrvatskoj već se izdvaja kao događaj koji će pomaknuti granice. Namijenjen je tvrtkama vezanima uz navedene industrije, ali njihovim predstavnicima koji su članovi vlasništva ili menadžmenta, te istaknutim znanstvenicima, uglednicima i samostalnim stručnjacima. Cilj je na jednom mjestu okupiti gospodarsku elitu iz svih sektora koji sudjeluju u realizaciji investicija kao i onih koji osiguravaju uspješan tijek poslovanja. MBF mijenja dosadašnje perspektive i pomiče granice gospodarskih događanja te je nezaobilazan za renomirane sudionike tržišta. Masters of Building Fair preobrazit će Rovinj u središte gospodarstva, pružajući nezaboravno iskustvo svima koji sudjeluju.

Pozivamo sve zainteresirane sponzore, izlagače i posjetitelje da posjete web stranicu mbf.hr i saznaju više informacija, a svoje kotizacije mogu kupiti na Entrio.hr.

Globalne perspektive i najbolje prakse

„Sudionici Masters of Building Fair imat će priliku sudjelovati u konferenciji koja će pokriti širok spektar tema, uključujući makroekonomske i geopolitičke trendove, tehnološke inovacije, financijske strategije projekata, teme iz područja prava, aktualne novitete poput ESG, AI i BIM-a, te druge relevantne aspekte industrije. Govornici i panelisti uvaženi su djelatnici gospodarstva iz javnog i privatnog sektora, kao i odabrani renomirani stručnjaci iz inozemstva koji će dijeliti globalnu perspektivu i najbolje prakse. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u velikom broju popratnih zabavnih događanja osmišljenih u cilju intenzivnog networking-a i u skladu s njihovim interesima,“ kaže Maja Borovina Frankić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UBILA SE BIVŠA RIJALITI UČESNICA Porodica saopštila tragičnu vijest

UBILA SE BIVŠA RIJALITI UČESNICA Porodica saopštila tragičnu vijest

Slavica Ćukteraš se pomirila s bivšim mužem: Srce nam je sada puno, naša kćerka je presretna

Slavica Ćukteraš se pomirila s bivšim mužem: Srce nam je sada puno, naša kćerka je presretna