in

U četvrtak promjenjiva naoblaka s pljuskovima ili kišom, bit će sparno i toplo

U četvrtak promjenjiva naoblaka s pljuskovima ili kišom, bit će sparno i toplo
Slatka-Tajna.Eu
U četvrtak promjenjiva naoblaka s pljuskovima ili kišom, bit će sparno i toplo

Promjenljivo i nestabilno vrijeme, pod utjecajem visinske ciklone, nastavilo se i u srijedu. Tijekom četvrtka će spomenuti visinski vrtlog biti iznad naših krajeva pa još treba računati na kišu i pljuskove. Uz to, bit će vrlo toplo i sparno, kao u srijedu. 

Od petka do nedjelje prevladavat će sunčano uz porast temperature te će za vikend biti vruće. Početkom novog tjedna i mjeseca ponovno niža temperatura, a uz više oblaka povećana vjerojatnost za kišu i grmljavinu.

Slično je u ponedjeljak i utorak moguće i na moru, uz jugo koje će puhati i u većinom sunčanu nedjelju. Obilje sunca i vrućina obilježit će i petak i subotu, kada će puhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Sjeverozapadni vjetar i u četvrtak, pri čemu valja računati na mjestimičnu kišu i neverine, poglavito u Dalmaciji.

U nastavku slijedi detaljnija aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U četvrtak promjenjiva naoblaka s pljuskovima ili kišom

Krunoslav Mikec, dipl. ing.: “Nerijetko je danas bilo kiše, pri čemu se u većini krajeva zadržalo vrlo toplo i sparno, u Dalmaciji ponegdje s temperaturom višom od 30. Promjenljiva naoblaka i sutra, još nerijetko s pljuskovima ili kratkotrajnom kišom. Visinski ciklonalni vrtlog premjestit će se od Italije i Jadrana nad naše krajeve i postupno će slabjeti. Zadržavat će se i dalje stoga po visini vlažan zrak. Idućih dana s jačanjem ogranka anticiklone pritjecat će nam sve topliji i vlagom siromašniji zrak pa će zadnja tri dana lipnja biti vruća i uglavnom sunčana.

Sutra, međutim, na istoku u prvom dijelu dana još većinom oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom. Popodne sunčana razdoblja, no ponegdje će biti i pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar mjestimice umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura od 25 do 27 stupnjeva.

U središnjim krajevima između 26 i 28, a jutarnje će vrijednosti tu biti od 15 do 18. Prvi dio dana i u ovim predjelima bit će oblačniji od drugog, kada se mogu očekivati dulja sunčana razdoblja. No ponegdje još treba računati na malo kiše ili poneki pljusak, moguće i izraženiji.

Ujutro mjestimice može biti magle, koja je izgledna i u Gorskoj Hrvatskoj. U ovim dijelovima Hrvatske predviđa se djelomice, na moru ponegdje i pretežno sunčano, a pljuskova od sredine dana može biti u unutrašnjosti Istre te mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. Puhat će na moru slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a temperatura će porasti do vrijednosti između 26 i 28, u Gorskoj Hrvatskoj od 22 do 25.

Lokalni su neverini mogući ponegdje u Dalmaciji gdje će biti i podosta sunca. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom mjestimice i jak, uz malo i umjereno valovito more. Danju malo manje toplo nego danas – najviša temperatura između 26 i 29 stupnjeva, koliko se očekuje i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Uz promjenljivu naoblaku i sunčana razdoblja, i tu može biti mjestimične kiše te neverina. Kao i drugdje na moru, puhat će sjeverozapadnjak, na otvorenom moru i jak.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Manje naoblake bit će u petak, a za vikend će biti sunčano i vruće

Emisija “Vrijeme”

Foto: HRT / HTV

U petak manje oblaka, ujutro s mjestimičnom maglom, a samo rijetko moguć je pokoji popodnevni pljusak, uglavnom na istoku. U dane vikenda većinom sunčano i vruće, i na kopnu i na moru, gdje će u subotu puhati jugozapadnjak, a u nedjelju će okrenuti na jugo. Prekosutra pak još sjeverozapadni vjetar, pri čemu mjestimice na sjeveru i na krajnjem jugu može biti pokojeg pljuska.

Lokalni su neverini mogući ponegdje u Dalmaciji gdje će biti i podosta sunca. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom mjestimice i jak, uz malo i umjereno valovito more. Danju malo manje toplo nego danas – najviša temperatura između 26 i 29 stupnjeva, koliko se očekuje i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Uz promjenljivu naoblaku i sunčana razdoblja, i tu može biti mjestimične kiše te neverina. Kao i drugdje na moru, puhat će sjeverozapadnjak, na otvorenom moru i jak”,  prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Emisija "Vrijeme"Emisija "Vrijeme"

Emisija “Vrijeme”

Foto: HRT / HTV

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Slovaci i Rumuni remijem otišli zajedno u osminu finala

Slovaci i Rumuni remijem otišli zajedno u osminu finala

ZA 45 MINUTA 45.000 EURA: Po minuti zarađivao 1.000 eura

ZA 45 MINUTA 45.000 EURA: Po minuti zarađivao 1.000 eura