in

Ugašen požar na platou pored odlagališta Jakuševec

Ugašen požar na platou pored odlagališta Jakuševec
Slatka-Tajna.Eu
Ugašen požar na platou pored odlagališta Jakuševec

Ugašen požar na platou pored odlagališta Jakuševec

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Noćas je na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec izbio požar manje količine neopasnog glomaznog otpada koji je netom nako izbijanja i ugašen. Očevid je u tijeku. Nema ugroze za zdravlje ljudi.

Noćas oko 2 sata došlo je do požara na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec. Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto iza 3 sata.

Dežurni vatrogasni radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar i utvrdio da nema ozlijeđenih. Na mjestu događaja nisu utvrđena značajnija oštećenja.

Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi. Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čiji se rezultati mjerenja očekuju u jutarnjim satima.

Tomašević: Požar na Jakuševcu brzo ugašen, šteta mala, nema ozlijeđenih

– Požar manje količine neopasnog glomaznog otpada koji je izbio noćas na platou pored odlagališta Jakuševec ugašen je u nešto više od sat vremena zahvaljujući brzom intervencijom, ozlijeđenih nema i šteta je mala, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Ono što je najbitnije je da je brzom intervencijom službi Holdinga i javne vatrogasne postrojbe požar brzo ugašen, da nije bilo ozlijeđenih, šteta na imovini kao što je već izvješteno je vrlo mala, kazao je Tomašević uoči aktualnog sata sjednice Gradske skupštine. Rekao je da je požar ugašen u nešto više od sat vremena, a u gašenju je sudjelovalo pet vatrogasnih vozila.

Klub zastupnika Plavoga grada i neovisnih Fortuna i Rusak predložio je Skupštini prilikom utvrđivanja dnevnog reda da se uvrsti po hitnom postupku njihov prijedlog kojim od gradonačelnika zahtijevaju da podnese izvješće o noćašnjem požaru na odlagalištu otpada Prudinec – Jakuševec.

Požar na Jakuševcu u Studiju 4 komentirala je nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Dina Vasić.

Kaže kako je požar izbio u sortirnom centru gdje se drobi glomazni otpad koji se dalje odlaže na Jakuševec.

– To je požar koji je nastao na proširenju Jakuševca, koje je gradska vlast napravila s izdavanjem dozvole samoj sebi 2022. godine, izjavila je Vasić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Koliko će Topić zarađivati u prvoj NBA sezoni ?

Koliko će Topić zarađivati u prvoj NBA sezoni ?

Svi ga znamo kao Dinu Merlina, ali to mu nije pravo ime: Evo što slavnom pjevaču piše u ličnoj karti

Svi ga znamo kao Dinu Merlina, ali to mu nije pravo ime: Evo što slavnom pjevaču piše u ličnoj karti