Categories: Novosti

U općini Rešetari obilježen dan branitelja te općine

U općini Rešetari obilježen dan branitelja te općine

Foto: Vijesti / HRT

U općini Rešetari kod Nove Gradiške obilježen je dan branitelja te općine. Naime, rijetko se u Domovinskom ratu mogao naći primjer tolikog broja dragovoljaca i branitelja iz jedne male općine.

U sedam njezinih naselja gotovo nije bilo obitelji koja nije imala nekoga u postrojbama policije ili Hrvatske vojske.

Tako su u sklopu tadašnje 108. brigade Zbora narodne garde bila dva voda branitelja iz Rešetara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







O žrtvi tog malog mjesta i općine govori i podatak o 26 poginulih branitelja.

– Od prošle 2023. godine počela je s radom i braniteljska udruga općine Rešetari “Domovini vjerni”. Te se danas po drugi puta, svečano obilježava dan općine Rešetari, rekao je Marko Derežanin, bojnik u miru, 3. gardijska brigada.

– Želim naglasiti poginule, koji su na našim spomen pločama. Koji ne samo da su dali svoje živote ovdje na našim područjima novogradiškog bojišta, nego su dali na svim hrvatskim bojištima. A posebno naglasak, nekolicina je dala i ostavila svoje živote i u susjednoj Bosni gdje smo branili integritet hrvatskog naroda, rekao je Zlatko Aga, načelnik općine Rešetari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

‘SB’ NA CEREMONIJI: Svečanim postrojavanjem počelo obilježavanje Dana policije u FBiH, prisutnima se obratili Ramo Isak i Vahidin Munjić (FOTO)

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/unnamed_14_.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/unnamed_14_.jpg","caption":"Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107","bg":"e0c2bc"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/unnamed_15_.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/unnamed_15_.jpg","caption":"Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107","bg":"b895aa"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/vahidin_munjic.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/vahidin_munjic.jpg","caption":"Vahidin Munji\u0107 (Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107)","bg":"314589"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/unnamed_18_.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/unnamed_18_.jpg","caption":"Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107","bg":"1a1c24"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/ramo_isak.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/07\/ramo_isak.jpg","caption":"Ramo…

15 minuta ago

KONCERTOM ACE LUKASA OTVORENA NAJVEĆA DISKOTEKA NA JADRANU: Dolaze brojni pjevači iz cijelog regiona

Nakon dvije godine nestrpljivog iščekivanja, konačno je otvoren Diamond by Mint, najraskošniji klub na Jadranu.…

16 minuta ago

Kako se pravilno koriste štipaljke za veš?

Kačenje veša na žicu može izgledati jednostavno, ali prema jednom korisniku TikTok-a, većina nas to…

44 minute ago

Novi “Crazy Taxi” biće multiplejer igra (VIDEO)

​Izdavačka kuća SEGA potvrdila je kako će novi "Crazy Taxi" biti dizajniran po formatu tematskog…

1 sat ago

Za četiri mjeseca smršala, liniju dovela do savršenstva: Dijeta Aleksandre Prijović daje odlične rezultate, kilogrami se ne vraćaju

Jelovnik Aleksandre Prijović podrazumeva samo zdrave namirnice Otkako su se Filip Živojinović i Aleksandra Prijović…

1 sat ago