in

MADI – evropska najkompanija,  direktor  Maid Jabandžić evropski najmenadžer

MADI – evropska najkompanija,  direktor  Maid Jabandžić evropski najmenadžer
Slatka-Tajna.Eu
MADI – evropska najkompanija,  direktor  Maid Jabandžić evropski najmenadžer

Direkcija evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija, dodijelila je najviše priznanje „EVROPSKI NAJMENADŽER & NAJKOMPANIJA – SUPER ŠAMPIONI BIZNISA“ gospodinu Maidu Jabandžiću, direktoru društva MADI i kompaniji MADI, za vrhunske menadžerske domete, izuzetno uspješno vođenje, kontinuiran rast, razvoj i stabilno poslovanje kompanije u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda.

Vlasnik i osnivač kompanije MADI iz Tešnja, Ishak JABANDŽIĆ, zajedno sa suprugom Minkom, 1989. godine otvorio je trgovinu koja se bavila prodajom mješovite robe. Iz tog vremena i datiraju prvi koraci u trgovačkoj djelatnosti, iz čega će poslije i nastati ova uspješna porodična kompanija.

Planskim razvojem i predanošću vlasnika i zaposlenih, javljala se potreba za proširenjem kapaciteta u toj oblasti, tako da od 1997. godine kompanija MADI ulazi u posao prodaje bijele tehnike, najprije u industrijskoj zoni u Bukvi, općina Tešanj.

Prateći potrebe tržišta u prehrambenoj industriji, a u skladu s poduzetnošću tešanjskih privrednika, 2000. godine značajna sredstva uložena su u proizvodnju pilećih proizvoda, što će, posmatrajući iz današnje perspektive, odrediti konačno pozicioniranje kompanije MADI.

„Naravno da čovijeku imponuju takve stvari. Ova priča traje već 35 godina i svakako da je ovo, praktično vrhunac našeg uspjeha. Jako smo sretni i počašćeni što je upravo naša kompanija, sa mnom na čelu, među ovogodišnjim laureatima ove prestižne nagrade.“, kazao je Maid Jabandžić, direktor društva.

Kompanija MADI zajedno sa svojim kćerkama firmama trenutno upošljava blizu 800 uposlenih.

„Agrofarms d.o.o. jedna je od naših najvećih investicija – bavi se proizvodnjom žitarica i uzgojem goveda. Kompanija Euro Meat d.o.o. u Maglaju bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom crvenog mesa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U toj, kao što rekoste, porodici MADI je i „Veterinarska stanica d.o.o. Tešanj“, zatim kompanija Agromix d.o.o., koja se bavi proizvodnjom stočne hrane i prometom sirovina za stočnu hranu, a u koju smo investirali kada je proizvodnja u pitanju oko 19 miliona konvertibilnih maraka i ljestvicu kvaliteta podigli na zavidan nivo.

To je danas jedan od najvećih proizvođača stočne hrane u državi, a svakako smo lider u toj branši u regionu. Razlog je vrlo jednostavan, MADI, kojem treba blizu 70.000 tona hrane za piliće godišnje je ogroman potrošač, a pored toga, proizvodnju plasiramo i na druga tržišta.

MI – POWER se bavi proizvodnom električne energije, a MADI GmbH izgradnjom i tgovinom nekretninama.

MADI je u nekom „automatskom modu“ i svaki rukovodilac zna sve šta, kada i kako treba da uradi i poduzme, jer smo se mi, porodično, između sebe, podijelili i dogovorili da svako od nas ima svoj zadatak kada su u pitanju sve naše kompanije.

Činjenica je da je da smo započeli jako puno projekata i siguran sam da će to sve biti izuzetno uspješno, posebno zato što smo svi opredijeljeni da se borimo, trudimo i radimo i koristimo dosta energije na nove firme.“ – istakao je Jabandžić.

Ovu prestižnu nagradu za gospodina Jabandžića i kompaniju MADI u ime organizacionog odbora uručio je počasni član gosp. Stipe Mesić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Prihodi od indirektnih poreza u prvih šest mjeseci 2024. porasli za 8,42 posto

Prihodi od indirektnih poreza u prvih šest mjeseci 2024. porasli za 8,42 posto

Recept za bezalkoholni mojito od lubenice

Recept za bezalkoholni mojito od lubenice