in

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, sudarili se kamion i automobil

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, sudarili se kamion i automobil
Slatka-Tajna.Eu
Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, sudarili se kamion i automobil

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Gradac kod Hadžića povrijeđena je jedna osoba, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. U nesreći su učestvovala dva vozila, putnički automobil i kamion.

“Saobraćajna nesreća se dogodila u 15:50 sati u mjestu Gradac na magistralnoj cesti M-17.

Tom prilikom, jedna osoba je prebačena na hitnu liječničku pomoć”, saopćeno nam je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nisu poznati detalji kako je došlo do ove nesreće, ali se na fotografijama može vidjeti koliko je snažan bio intenzitet sudara.

Foto: Facebook / Hadžići – Jučer, Danas, Sutra

Trenutno je saobraćaj na ovoj dionici potpuno obustavljen.

Stanje na cestama 02.07.2024. u 15:53 sati

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvještaj BIHAMK-a

Zbog saobraćajne nezgode na dionici Binježevo- Hadžići obustavljen je saobraćaj. A zbog izrazito velike frekvencije vozila formirale su se duge kolone u oba smjera, vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kvalifikacije za OI: Brazil pobijedio Crnu Goru

Kvalifikacije za OI: Brazil pobijedio Crnu Goru

Kako plivanje u moru utiče na naše zdravlje?

Kako plivanje u moru utiče na naše zdravlje?