Categories: Sport

Foden: Žao mi je Sautgejta

Engleska je razočarala, ali čak i sa takvom igrom ima realno otovren put ka polufinalu Evropskog prvenstva. Ipak, da bi se eliminisala savršeno ukomponovana selekcija Švajcarske ”gordi albion” će morati da bude na znatno višem nivou igre od aktuelnog.

Javnost na Ostrvu od početka turnira prilično žestoko kritikuje Gareta Sautgejta, kao praktično jedinog krivca za kvalitet igre državnog tima. Ipak, prvotimac Mančester Sitija Fil Foden, pozvao je svoje reprezentativne saigrače da preuzmu dio krivice, jer je selektor tu samo da postavi igru, a da ostalo zavisi isključivo od njih.

Englezi su završili kao prvoplasirani u grupi C, gdje su pobijedili samo Srbiju, dok su u osmini finala teškim mukama eliminisali Slovačku, iako su ih sekunde delile da se vrate kući.

“Igrači moraju da preuzmu dio krivice. Lideri moraju da se skupe i pronađu rješenje za situaciju koja ne funcioniše. Selektor radi ono što inače radi. Postavi nas u sistem i kaže kako da igramo. Ako ne funkcioniše tako, onda to morate da riješite. Žao mi je Gereta. Na treningu nam je govorio kako da pritiskamo i izlazimo visoko, mislim da je ostalo na igračima. Moramo da budemo lideri. U utakmicama smo mogli bolje da se organizujemo i pronađemo rješenje”, kaže Foden.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Fenomenalan bogodak Džuda Belingema u petom minutu nadoknade vratio je Engleze u život, pa su Slovaci slomljeni u produžecima. Protiv Švajcarske svi segmenti igre moraju da budu korak iznad. Pa i sam Foden, koji je bio najbolji igrač Premijer lige u prošloj sezoni.

“Nisam to pokazao ovdje, ali svaku utakmicu idem malim koracima napred i nadam se da mogu da prezentujem dobre igre za Englesku. Uvijek mi je bio cilj da to pokažem u reprezentaciji. Prva utakmica (Srbija, prim.aut) je bila prilično mirna, u smislu kako je tekla, nisam imao mnogo prostora za sebe. U narednim mečevima sam rastao, nekoliko puta sam bio blizu i nalazio se u ofsajdu onda kada se činilio da sam postizao gol. Protiv Danske sam pogodio stativu. Moji nastupi su se mnogo poboljšali”.

Postoji škola mišljenja da se Foden na terenu ne uklapa sa Belingemom.

“Ne slažem se sa tim, osjećam da dobro radimo zajedno. Osjećam da smo u posljednjoj utakmici dobro čuvali loptu, izvršili smo pritisak i nadam se da će na kraju moći da se kaže da smo ‘kliknuli’ zajedno”, rekao je Foden.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Beryl i dalje razara duž Meksičkog zaljeva

Prvi uragan ove sezone na Atlantskom oceanu Beryl, koji je dosegnuo 5., najvišu kategoriju, sada…

46 minuta ago

Đokovićev meč na Vimbldonu bio prekinut

Meč između Novaka Đokovića i Alekseja Popirina u jednom momentu prekinut je zbog slavlja navijača…

2 sata ago

Nacrt zakona o vraćanju u upotrebu himne ‘Bože pravde’ i grba Nemanjića ide na javnu raspravu

Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, kojim se daje mogućnost…

3 sata ago

Turska vodi na poluvremenu, Akajdin heroj

Nizozemska i Turska srele su se na “Olimpijskom stadionu” u Berlinu kako bi odigrale četvrtfinale…

4 sata ago

Smjesa koja će preporoditi vaše kupatilo

Muka vam je više od crnih fuga i prljavog kupatila, koje stalno ribate, ali nikada…

4 sata ago

U nedjelju sunčano i vruće, na sjeveru mogući lokalni pljusak i grmljavina

Ponovno je stigla vrućina, a na kopnu će temperatura idućih dana postupno još rasti, i…

5 sati ago