in

Ljetna pjesma Jovane Bojanić: “Ljubi, ljubi, ljubi me!” – Hayat Production

Ljetna pjesma Jovane Bojanić: “Ljubi, ljubi, ljubi me!” – Hayat Production
Slatka-Tajna.Eu

Kao što su i obećali, nakon vrlo kratke pauze, dvojac Bojanić – Hadžić se vraća sa sjajnom energijom i singlom koji po svemu sudeći – prijeti ozbiljnom zarazom.

“Ljubi, ljubi, ljubi me” je pravo ljetno osvježenje. Spoj je moderne produkcije i pitkog retro pop zvuka koji je u posljednje vrijeme veoma popularan meðu mladim muzičarima.
Autor, aranžer i producent pjesme je Edvin Hadžić, koji je već odavno poznat sarajevskoj publici, ali i van njenih granica.  Pjesma je snimana u muzičkom studiju “Modra rijeka”, čija vrata su od početka ovog projekta širom otvorena za Jovanu i njenu ekipu.

Tekst potpisuje Jovana, uz pomoć Ane Ivanović, čiji neodoljivi stil pisanja je publika imala priliku da čuje u prethodnom singlu “Zbogom s druge strane”. Ovo je ujedno i prva pjesma u kojoj se Jovana javno predstavlja u ulozi autora teksta.
Za spomenuti singl, spot je snimljen na teniskom terenu. – “Kada mi je Edvin prvi put pustio pjesmu u studiju, odmah sam znala šta u svom spotu želim da imam: teniski teren, loptice, vedro plavo nebo, lijepe mlade ljude, mnogo osmijeha i te neke stvari koje podsjećaju na bezbrižnost i sreću. Proveli smo jedan nezaboravan dan u prirodi nadomak Sarajeva, a u isto vrijeme smo uradili ozbiljan posao” – rekla je Jovana.  Iza kamere su i ovaj put bili: Azur Jahić i Jasmin Jatić.

Jovana se prvi put upustila u autorske vode, a nakon balade – željela je pjesmu koja će nas u ove ljetne dane i pokrenuti:
“Nakon balade, osjećala sam potrebu da uradim totalni preokret, da otpjevam nešto drugačije. Svi koji me poznaju, složili bi se da sam ja nasmijana i opuštena djevojka, pa sam željela ovaj put da se predstavim baš tako. Rekla sam Edvinu da želim bržu pjesmu, a pošto je on rastao na muzici 80. i 90., lako je shvatio o kakvom zvuku je riječ. Sigurno se svi sjećamo hita “Super je” grupe Occulto? E, baš takvu pjesmu sam zamislila, da svako ko je čuje ne može odoljeti. Znala sam da tekst mora biti jednostavan, kako danas kažu “catchy”, a u isto vrijeme nimalo naivan, što moram priznati nije bio najjednostavniji zadatak, naročito za mene koja sam se tek od nedavno ohrabrila da uplovim u autorski svijet. Veliki akcenat sam stavila na refren, naročito što i sama pjesma počinje refrenom. A onda sam nakon bezuspješnih pokušaja, jedno jutro ustala i samo mi je nadošlo “Ljubi, ljubi, ljubi me”. Jednostavno, a slatko. I to je bilo to.”, dodala je Jovana.

I dok slušamo “Ljubi, ljubi, ljubi me”, u studiju se opasno “zakuhava”, tako da će dvojac Bojanić i Hadžić sigurno uskoro opet obradovati publiku.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vlada RS iz Krivičnog zakonika briše pojam ‘rodni identitet’

Vlada RS iz Krivičnog zakonika briše pojam ‘rodni identitet’

Foden: Žao mi je Sautgejta

Foden: Žao mi je Sautgejta