Categories: Sport

Preko 1.000 učesnika trči uz Neretvu

Grad Konjic, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i čarobnoj prirodi, od 5. do 7. jula biće domaćin uzbudljivog, sada već šestih po redu sportskog događaja – Konjic Summer Fest 2024. u organizaciji Atletskog kluba ‘Pace’ Konjic.

Ovaj festival iz godine u godinu nudi sve bogatiji program i raznolike trke za sve populacione skupine i uzraste, od najmlađih do vrhunskih sportista, te stvara jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu za druženje i zabavu.

Više od 1.000 učesnika očekuje se u raznim disciplinama, a oni će trčati kroz najljepše djelove grada na Neretvi kroz tri dana festivala. Pored trka, festival će imati i dva koncerta, u petak – Lana Hamza sa bendom i u subotu na otvorenom bazenu u sklopu Garden sitija pred preko 600 ljudi nastupiće Emir Lapsus.

Trodnevni program, petak: Poslovna trka koja se održava po drugi put, započinje u 18.30 sati. Učestvuje 28 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova trka okuplja 250 učesnika iz poslovnog svijeta. Koncert Lana Hamza sa bendom – početak u 21 sat, KSF Korner Garden siti Konjic – ulaz je slobodan za sve goste.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Subota: Humanitarna dječija trka Grawe kids run. Ztrka za 200 mališana počinje u 11 sati, obogaćena brojnim poklonima od partnera festivala. Ova trka ima humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će donirana udruženju Andalus Konjic za stipendiranje djece u nevolji. Trka se održava u pet kategorija: zelena – predškolska djeca i prvi razred, žuta – drugi i treći razred, plava – četvrti i peti razred, crvena – šesti i sedmi razred, siva – osmi i deveti razred .

Pored poslovne trke i dječije neizostavne su i utrke koje će se održati na centralnom događaju u subotu: Štafetna trka u kojoj sportski adrenalin dostiže vrhunac u 19.30 sati. Trka koja promoviše ravnopravnost spolova (5 km ONA + 5 km ON). Tu je i Bingo Konjički cener trka na 10 kilometara koja se održava po šesti put i koja je preteča svim današnjim trkama. Takođe biće održano i Državno prvenstvo BiH na 10.000 metara na cesti, po prvi put u Konjicu i ovo je jedinstvena prilika da vidite najbolje atletičare u zemlji.

Nedjelja: U jutarnjim satima, od 9 do 16 sati biće promovisane prirodne ljepote grada Konjica, prirodna ljepotica Neretva na kojoj će biti upriličen rafting. Istog dana biće održana i puzijada. Najslađa i ujedno završna trka festivala, MMu Puzijada, održaće se u 18.30 sati u Garden sitiju. Za titulu najbrže u Konjicu takmičiće se 15 beba.

Noviteti na festivalu su to da su uvedene akreditacije koje vrijede za sve dane festivala. Uz akreditaciju, učesnici će moći koristiti dodatne popuste kod lokalnih partnera. Osiguran je besplatan prijevoz na vrhunski trkački događaj – Konjic Summer Fest. Autobus kreće u subotu ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 14 sati, sa stajanjem na autobuskoj stanici Otoka i autobuskoj stanici Stup. Povratak je predviđen oko 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Crnogorski fudbaler ugrizao protivnika – suspendovan osam utakmica

Fudbaler Prestona Milutin Osmajić kažnjen je sa osam utakmica suspenzije od strane Fudbalskog saveza Engleske…

22 minute ago

Moramo se pripremiti za klimatske promjene da se smanje rizici od odrona i poplava

"Ne vjerujem da su odroni izazvani velikim kišama. Zbog velikih suša su popucale stijene. Kiše…

29 minuta ago

Devet istina o roditeljstvu o kojima se premalo govori

Biti roditelj jedno je od najzahvalnijih i najizazovnijih iskustava u životu, ali postoje neke stvarnosti…

2 sata ago

Trinkijeri blista: Ovo je tek početak

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan poslije pobjede nad Barselonom. Žalgiris na svom parektu…

2 sata ago

Raste broj poginulih u poplavama u BiH, spasioci traže preživjele

Bosnu i Hercegovinu pogodile su katastrofalne poplave u kojima je poginula najmanje 21 osoba, a…

2 sata ago

Pogba pomilovan zbog dopinga, vraća se na teren

Francuski fudbaler Pol Pogba kažnjen je prije izvjesnog vremena na četiri godine bez fudbala zbog…

4 sata ago