Categories: Biznis

Pokrenite svoju štednju s novim štedno-ulagačkim proizvodima UniCredit Invest BH d.o.o.

UniCredit Invest BH d.o.o. je 04.06.2024. godine uspješno okončao inicijalnu javnu ponudu za prodaju udjela u onemarkets EuroCash Fund OIF, što je potvrđeno rješenjem Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH. Uplatom ukupnog iznosa od 4.609.107,25 KM, javna ponuda uspješno je ispunila kriterije emisije, pokazavši svoju privlačnost među investitorima.

onemarkets EuroCash Fund OIF pruža investitorima više od klasičnog držanja sredstava u banci. Ovaj novčani fond predstavlja sigurnu luku u dinamičnom svijetu finansija, kombinirajući stabilnost i visoku likvidnost. Za razliku od običnih računa u banci, koji često nude ograničene kamatne stope, onemarkets EuroCash Fund OIF omogućuje investitorima da efikasno upravljaju kratkoročnim viškovima likvidnosti uz potencijal za prinos. Osim toga, diversifikacija ulaganja putem ovog fonda pruža dodatnu zaštitu od tržišnih fluktuacija, čineći ga odličnim izborom za one koji cijene sigurnost i održavanje vrijednosti svojih investicija.

Trenutno je u toku javna ponuda za udjele u onemarkets Capital Protected 2027 EUR Fund OIF, obvezničkom fondu sa štićenom glavnicom i dospijećem 2027. godine, što je odličan izbor za one koji traže stabilnost i sigurnost ulaganja na rok od tri godine. S prosječnim godišnjim prinosom od 2,00% i ciljanim rastom imovine od 6,05%, fond je osmišljen kako bi očuvao i povećao početnu vrijednost imovine. Ulaganje u onemarkets Capital Protected 2027 EUR Fund OIF je moguće samo u toku javne ponude koja traje od 17.06.2024. do 26.07.2024. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Za više informacija, zainteresirani klijenti mogu se obratiti u najbližu poslovnicu UniCredit Bank d.d. na području FBiH, te posjetiti web stranicu Društva www.unicreditinvest.ba. Kontakt telefon Društva je 036 356 643.

Redakcija

Recent Posts

Odlazak jednog od najvećih svih vremena

Jedan od najvećih svih vremena rekao je zbogom tenisu. Neprevaziđeni "kralj šljake" i "bik sa…

1 sat ago

Hrvatska policija optužena za paljenje telefona i pasoša tražitelja azila

Čini se da hrvatska granična policija spaljuje odjeću, mobitele i pasoše zaplijenjene od tražitelja azila,…

1 sat ago

Duel sa Njemačkom u znaku pomoći pogođenim u poplavama

Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izrazio je duboku solidarnost sa svim građanima pogođenim…

3 sata ago

Sabor o rebalansu državnoga proračuna

SaborFoto: Patrik Macek / PixsellHrvatski sabor danas će raspraviti predloženi rebalans državnog proračuna za ovu…

3 sata ago

Mesi o Inijesti: Fenomen

Nakon što je Andres Inijesta objavio kraj karijere, oglasio se njegov dugogodišnji saigrač iz Barselone…

5 sati ago