Categories: Novosti

Krivotvorio 74 dozvole za boravak i rad stranih državljana

Policija

Foto: Ilustracija / PU primorsko-goranska

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je izradio i krivotvorio 74 dozvole za boravak i rad stranih državljana, te je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Kriminalističko istraživanje obavila je Služba općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske te su 41-godišnjaka osumnjičili da je od sredine rujna do sredine veljače ove godine izradio i krivotvorio dozvole za boravak i rad stranih državljana, koje inače izdaje MUP, odnosno nadležne policijske uprave ili policijske postaje.

Dozvole je prosljeđivao u elektroničkom obliku, odnosno PDF dokumentu, a uz osobne podatke stranih državljana navodio je netočne, odnosno neistinite ili nepotpune podatke u zaglavlju dokumenta (KLASA, URBROJ, datum izdavanja, oznaka barkoda), kao i netočne podatke poslodavaca.

 Većina krivotvorenih dozvola za boravak i rad sadržavala je elektronički obrađen paraf-potpis ovlaštene osobe i pečat MUP-a, iako ih ovlaštena osoba nikad nije parafirala, odnosno potpisala.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Osim toga, kao potpisnika na nekoliko dozvola naveo je nepoznatu osobu koja nikad nije bila zaposlenik MUP-a, ističe PU primorsko-goranska.

Uz to, utvrđeno je da niti za jednog od stranih državljanina, za koje su bile izrađene krivotvorene dozvole za boravak i rad, nisu bili odobreni zahtjevi za nekog drugog poslodavca na području Hrvatske.

Temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, na području Matulja pretraženi su dom i druge prostorije osumnjičenog 41-godišnjaka, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s ovim kažnjivim djelom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Igrica “No More Room in Hell 2” dobila datum izlaska (VIDEO)

​Torn Banner Studios, tim koji se proslavio serijalom "Chivalry", ove jeseni planira izbaciti kooperativnu zombi…

28 sekundi ago

Komplikacije u isplatama EU Plana rasta zbog kašnjenja BiH

Nedostatak kompletne reformske agende Bosne i Hercegovine, komplikuje proces početka prvih isplata iz Plana rasta…

6 minuta ago

Uz ovih pet trikova nanošenje crvenog karmina biće vam lakše

Crvene usne su najlakši i najbrži način da izgledate uglađeno i moderno u ovom trenutku,…

24 minute ago

Stadion Bajern Minhena od sada na adresi Franca Bekenbauera

MINHEN - Stadion fudbalskog kluba Bajern Minhena, Alijanc arena biće na novoj adresi - Trg…

2 sata ago

Sabor o izmjenama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina

Saborska raspravaFoto: Patrik Macek / PixsellHrvatski sabor raspravlja o izmjenama Zakona o državnoj izmjeri i…

2 sata ago

Navijačima Marseja zabranjeno gostovanje Lionu

​Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen zabranio je putovanje navijačima Olimpika iz Marseja na utakmicu…

4 sata ago