Categories: Sport

Sve je spremno za “Skok u Kazan”: Titulu brani Dino Bajrić

Sve je spremno za “Skok u Kazan”, XXII. Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu, koje će biti održano danas s početkom u 16 sati na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

„Konjic će danas biti centar adrenalinskog sporta u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Ova međunarodna manifestacija na najbolji način predstavlja Konjic, Hercegovačko-neretvanski kanton, kao i BiH, poznata je širom regiona i privlači veliki broj turista. Drago nam je da će se na plaži Stari Pazar u Konjicu okupiti nekoliko hiljada posjetilaca, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu i uživati u skokovima rekordnog broja učesnika. U Konjicu će se ponovo okupiti najbolji domaći, ali i skakači iz regiona. Kod nas ima mjesta samo za najbolje. Titulu najboljeg skakača brani odlični Dino Bajrić“, kaže izvršni producent i organizator manifestacije Elmir Miro Hadžialić koji dodaje da je ulaz na skokove besplatan.

Skokovi se izvode sa visine od 16 metara u Neretvu na mjestu koje se naziva Kazan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike. To su tri stijene u rijeci Neretvi koje izlaze i nastavljaju se na kamene stijene pod vodom i tu je dubina otprilike pola metra. Između njih se nalazi rupa, tzv. ‘Kazan’, koji je dva sa dva metra.

„Ono što je najvažnije jeste da skakači upadnu u tu rupu, jer, ukoliko je promaše, može da dođe do fatalnih posljedica. U ove 22 godine nismo imali nikakvih nezgodnih situacija i nesreća zato što na ovom takmičenju učestvuju profesionalni skakači i skakači s ogromnim iskustvom“, naglašava Hadžialić.

Organizatori i ove godine očekuje između 3.000 i 6.000 posjetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Udineze poslije preokreta lider Serije A

Malo ko je ovo mogao da očekuje, ali se ipak desilo. Udineze je lider Serije…

31 minuta ago

‘DA SU LJUDI BILI LJUDI, NE BI BILO RATA’: 32. godine od pugubljenja doktora Filipovića i 23 osobe iz Kalinovika, premijerno prikazan film Aide Hadžimusić ‘Daidžin prsten’ (FOTO, VIDEO)

Dokumentarac „Daidžin prsten“ autorice novinarke Al Jazeere Aide Hadžimusić premijerno je prikazan na ovogodišnjem festivalu…

42 minute ago

Došao sam u Olimpijakos da osvojim sve trofeje

Povratnik u redove Olimpijakosa, krilni centar Saša Vezenkov, izjavio je da želi da započne novu…

3 sata ago

Uzgajivači za najljepše konje ne štede novac, više od 10 miliona dolara za čistokrvne pasmine

Kada se pomene konjički sport, prva asocijacija je novac. Konjske trke su oduvijek bile stvar…

3 sata ago

Podnesena apelacija Ustavnom sudu BiH zbog učenja o Karadžiću i Mladiću u Republici Srpskoj

Pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine naći će se apelacija koju je podnijelo 13 poslanika…

3 sata ago

Gasi se jedan od najtrofejnijih fudbalskih timova

Dundalk, Fudbalski klub iz Republike Irske, nalazi se pred gašenjem.

5 sati ago