Categories: Novosti

Trump poručio da ne odustaje od skupova na otvorenom

Donald Trump

Foto: Marco Bello / REUTERS

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump danas je rekao da namjerava i dalje nastupati na skupovima na otvorenom, usprkos sigurnosnim propustima zbog kojih je jedva preživio pokušaj atentata.

– Američka tajna služba (USSS), odgovorna za čuvanje predsjednika, izbornih kandidata i ostalih visokih dužnosnika, nakon pokušaja atentata na Trumpa 13. srpnja u gradu Butleru u Pennsylvaniji značajno je pojačala svoje operacije, napisao je Trump na svojoj društvenoj medijskoj platformi Truth Social.

– Vrlo su sposobni za to. Nikome ne smije biti dopušteno da zaustavi ili ometa slobodu govora ili okupljanja, dodaje Trump u svojoj objavi.

U pokušaju atentata u Pennsylvaniji napadač je okrznuo uho bivšeg predsjednika, jedan sudionik skupa je ubijen, a dvoje ljudi je teško ranjeno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Napadača Thomasa Matthewa Ceooksa likvidirao je snajperist tajne službe.

Direktorica USSS-a Kimberly Cheatle je nakon snažnog pritiska republikanaca i demokrata zbog sigurnosnih propusta u utorak dala ostavku.

Trump od tada nije održao ni jedan skup na otvorenom, ali je jučer obećao da će se vratiti na poprište zločina i održati “veliki i lijepi skup”.

Nije rekao kada bi to točno moglo biti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Zašto treba oprati glavicu crnog luka prije ljuštenja?

​Crni luk je jedna od najviše korištenih namirnica u našoj kuhinji. Iako je problem oljuštiti…

17 minuta ago

Lijepa atletičarka pokazala dečka, mnogi komentarišu njegovu “nestašnu ruku” (VIDEO)

Jedna od najvećih atletskih zvijezda, olimpijska šampionka i vlasnica svjetskog rekorda u soku uvis, Ukrajinka…

2 sata ago

GRAD SARAJEVO OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN MIRA: Sjećamo se svih nevino ubijenih građana tokom agresije i opsade bh. prijestolnice

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb1_14.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb1_14.jpg","caption":"Foto: Grad Sarajevo","bg":"292b33"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb2_7.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb2_7.jpg","caption":"Foto: Grad Sarajevo","bg":"d7d8d6"}] Grad Sarajevo i gradonačelnica Benjamina Karić obilježili su danas Međunarodni…

2 sata ago

“Dobio sam poruku – ako budeš igrao, ubićemo te” (VIDEO)

Nekadašnja NBA zvijezda Oskar Robertson otkrio je šokantnu situaciju koja mu se dogodila u mladosti.…

4 sata ago

U Sarajevu protesti mladih nezadovoljnih subvencijama za kupovinu stanova

Protestnom šetnjom u Sarajevu, grupa mladih je u subotu, 21. septembra poručila da je nezadovoljna…

4 sata ago