in

I mi ćemo se pitati protiv Nizozemske

I mi ćemo se pitati protiv Nizozemske
Slatka-Tajna.Eu
I mi ćemo se pitati protiv Nizozemske

Biće izuzetno teške utakmice, ali imamo kvalitet što individualno što timski tako da sigurno da će se i nas nešto pitati u predstojeća dva meča, rekao je Nikola Katić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine uoči početka nove sezone UEFA Lige nacija.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su u kampu PSV-a prve treninge po dolasku u Eindhoven gdje se pripremaju za mečeve protiv Nizozemske i Mađarske. Prvi put među „zmajevima“ našla su se i nova dva igrača. Poziv selektora Sergeja Barbareza zaslužili su Ifet Đakovac koji nastupa za TSC i Esmir Bajraktarević iz američkog tima Nju Ingland. Iako je prvi trening bio propraćen kišom to nije poremetilo atmosferu u ekipi i bh. reprezentativci su radili u dobrom raspoloženju. Optimizma među reprezentativcima ne nedostaje bez obzira što rivali zaslužuju maksimalan respekt.

Drugi put poziv u nacionalni tim dobio je defanzivac Nikola Katić, koji je prve nastupe zabilježio u junu u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije. U tim mečevima ostavio je odličan utisak i prema mišljenju struke, pokazao da je pojačanje za najbolji bh. tim.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Svi smo u odličnom raspoloženju stigli na ovo okupljanje. Selektor je zadovoljan što smo tu, sa najvećom željom i motivacijom i na nama je da opravdamo poziv i njegova očekivanja. Atmosfera je zaista dobra, svi smo zdravi i sve je pozitivno. Sretan sam što sam upisao prve nastupe u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Engleske i Italije, radujem se novim izazovima. Očekuju nas dvije ozbiljne utakmice, znamo kakvi su protivnici Nizozemska i Mađarska. Biće teške utakmice, zahtjevne, ali imamo kvalitet što individualno što timski tako da sigurno da će se i nas nešto pitati”, kazao je Katić, a potom rekao šta je najveća šansa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine:

“Najviše u tome što mislim da smo potcijenjeni, imamo kvalitet, znamo gdje nam igrači igraju, kako su krenuli ove sezone, kako su igrali prošle, imamo kvalitet i prema naprijed. Svi smo u odličnoj formi i nadam se da ćemo biti dobri u prve dvije utakmice nove sezone”.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SARA JO POKAZALA VRELI PLES S MOMKOM: Otkrila kako je počela njihova ljubav

SARA JO POKAZALA VRELI PLES S MOMKOM: Otkrila kako je počela njihova ljubav

PROSLAVA POČETKA NOVE TELEVIZIJSKE SEZONE: Dušica Jakovljević oduševila u crnoj minijaturnoj haljini

PROSLAVA POČETKA NOVE TELEVIZIJSKE SEZONE: Dušica Jakovljević oduševila u crnoj minijaturnoj haljini