Categories: Sport

I mi ćemo se pitati protiv Nizozemske

Biće izuzetno teške utakmice, ali imamo kvalitet što individualno što timski tako da sigurno da će se i nas nešto pitati u predstojeća dva meča, rekao je Nikola Katić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine uoči početka nove sezone UEFA Lige nacija.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su u kampu PSV-a prve treninge po dolasku u Eindhoven gdje se pripremaju za mečeve protiv Nizozemske i Mađarske. Prvi put među „zmajevima“ našla su se i nova dva igrača. Poziv selektora Sergeja Barbareza zaslužili su Ifet Đakovac koji nastupa za TSC i Esmir Bajraktarević iz američkog tima Nju Ingland. Iako je prvi trening bio propraćen kišom to nije poremetilo atmosferu u ekipi i bh. reprezentativci su radili u dobrom raspoloženju. Optimizma među reprezentativcima ne nedostaje bez obzira što rivali zaslužuju maksimalan respekt.

Drugi put poziv u nacionalni tim dobio je defanzivac Nikola Katić, koji je prve nastupe zabilježio u junu u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije. U tim mečevima ostavio je odličan utisak i prema mišljenju struke, pokazao da je pojačanje za najbolji bh. tim.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Svi smo u odličnom raspoloženju stigli na ovo okupljanje. Selektor je zadovoljan što smo tu, sa najvećom željom i motivacijom i na nama je da opravdamo poziv i njegova očekivanja. Atmosfera je zaista dobra, svi smo zdravi i sve je pozitivno. Sretan sam što sam upisao prve nastupe u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Engleske i Italije, radujem se novim izazovima. Očekuju nas dvije ozbiljne utakmice, znamo kakvi su protivnici Nizozemska i Mađarska. Biće teške utakmice, zahtjevne, ali imamo kvalitet što individualno što timski tako da sigurno da će se i nas nešto pitati”, kazao je Katić, a potom rekao šta je najveća šansa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine:

“Najviše u tome što mislim da smo potcijenjeni, imamo kvalitet, znamo gdje nam igrači igraju, kako su krenuli ove sezone, kako su igrali prošle, imamo kvalitet i prema naprijed. Svi smo u odličnoj formi i nadam se da ćemo biti dobri u prve dvije utakmice nove sezone”.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Zverev neće igrati u Pekingu

Njemački teniser Saša Zverev odlučio je da se povuče sa turnira u Pekingu. Razlog je…

25 minuta ago

Šta se zna o prodaji imovine državne televizije BiH?

Sala puna novinara, nekoliko advokata, sudija koji je predsjedavao, ali ne i potencijalni kupci. Tako…

29 minuta ago

Održan ESG biznis forum Sparkasse Banke 

Na poslovnom forumu „ESG 2.0: ODRŽIVA TRANSFORMACIJA U PRIVREDI KAO ŠANSA ZA BIH“, koji je…

1 sat ago

Slučaj "Zidan-Materaci" u Živinicama: Sudija odmah svirao kraj (VIDEO)

Nedjeljna utakmica 6. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever (treći rang bh.…

2 sata ago

Paus pozdravio Milanovićevu podršku o ukidanju tunelarine

Dalibor PausFoto: Sasa Miljevic / PIXSELLPredsjednik IDS-a Dalibor Paus pozdravio je potporu predsjednika Zorana Milanovića…

2 sata ago

Da li zeleni čaj pomaže u mršavljenju

Mnoge tvrdnje o zelenom čaju i gubitku težine pominju dvije komponente ovog pića: kofein i…

3 sata ago