Categories: Sport

Zbog navijača trajemo ovoliko dugo

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci je završetkom finalne utakmice Paraolimpijskih igara osvojila srebrenu medalju obzirom da su poraženi od reprezentacije Irana sa 3:1.

Iako su na početku imali vodstvo u setovima i nekoliko prilika da povedu sa 2:0, na kraju su ipak doživjeli poraz od reprezentacije Irana koja je iskoristila sve prilike.

Najbolji igrač bh. tima u finalu i zvanično najbolji bloker turnira u Parizu Ermin Jusufović istakao je kako su igrači dali sve od sebe, ali da ostaje veliki žal.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Iza nas je finalna utakmica Paraolimpijskih igara u Parizu. Nažalost poraz, jedna gorka pilula, ali siguran sam da smo pružili sve od sebe u ovom trenutku. Nedostajalo je možda malo sreće, da li su Iranci bili malo odlučniji u tim trenucima kada se lomilo, kada smo trebali uzeti taj drugi set siguran sam da smo ga uzeli da bi bilo zlato, ali evo ostaje žal, prodali smo kožu, čini mi se u ovom najskuplje što smo mogli. Meni će ostati jedna trajna uspomena u vidu najbolji bloker Paraolimpijskih igara”, istakao je Jusufović.

Bila je ovo ukupno sedma medalja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Paraolimpijskim igrama, u isto toliko nastupa za bh. tim..

“Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim svim saigračima na velikoj partiji, na pripremama, na svemu onom što smo uradili u proteklom periodu, selektoru na ukazanom povjerenju i svima vama koji ste pružili na bilo koji način podršku našem timu, meni lično i na kraju krajeva evo da zahvalim što nas trpite sve ove godine, što ste nam podrška i što ponajviše zahvaljujući vama trajemo ovoliko dugo. Hvala najljepša”, zaključio je na kraju Jusufović.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Udineze poslije preokreta lider Serije A

Malo ko je ovo mogao da očekuje, ali se ipak desilo. Udineze je lider Serije…

10 minuta ago

‘DA SU LJUDI BILI LJUDI, NE BI BILO RATA’: 32. godine od pugubljenja doktora Filipovića i 23 osobe iz Kalinovika, premijerno prikazan film Aide Hadžimusić ‘Daidžin prsten’ (FOTO, VIDEO)

Dokumentarac „Daidžin prsten“ autorice novinarke Al Jazeere Aide Hadžimusić premijerno je prikazan na ovogodišnjem festivalu…

21 minuta ago

Došao sam u Olimpijakos da osvojim sve trofeje

Povratnik u redove Olimpijakosa, krilni centar Saša Vezenkov, izjavio je da želi da započne novu…

2 sata ago

Uzgajivači za najljepše konje ne štede novac, više od 10 miliona dolara za čistokrvne pasmine

Kada se pomene konjički sport, prva asocijacija je novac. Konjske trke su oduvijek bile stvar…

2 sata ago

Podnesena apelacija Ustavnom sudu BiH zbog učenja o Karadžiću i Mladiću u Republici Srpskoj

Pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine naći će se apelacija koju je podnijelo 13 poslanika…

2 sata ago

Gasi se jedan od najtrofejnijih fudbalskih timova

Dundalk, Fudbalski klub iz Republike Irske, nalazi se pred gašenjem.

4 sata ago