Categories: Sport

Preokret Bearsa za spas debija Caleba Williamsa

Prvo kolo ove sezone u NFL-u donijelo je dosta uzbuđenja.

Najzanimljivije je bilo u Detroitu gdje su Lionsi savladali Ramse nakon produžetaka rezultatom 26-20 i tako nastavili pružati dobre partije pred domaćom publikom.

Očekivano, sve oči su bile uprte u Chicago Bearse koji su predvođeni prvim pikom na ovogodišnjem draftu, zvijezdom koledž fudbala Calebom Williamsom na svom stadionu dočekali Tenessee Titanse. Početak utakmice je bio kao iz pakla za Bearse, jer su Titansi poveli 17-0. Do poluvremena Bearsi uspijevaju da postignu jedan Field goal i na odmor se odlazi sa rezultatom 17-3. Drugo poluvrijeme je potpuno drugačija slika i Titansi ne uspijevaju više da postignu niti jedan poen, dok Bearsi postižu 21 i konačno slave rezultatom 17-24. Iako QB Bearsa Caleb nije bacio niti jedan Touchdown, ipak je postao prvi prvoplasirani pik na draftu koji je ostvario pobjedu u prvoj utakmici rookie sezone još od 2002. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U prvoj utakmici u Brazilu, Packersi su izgubili od Eaglesa rezultatom 29-34. Utakmicu je obilježila povreda QB-a Packersa Jordana Lovea u finišu utakmice. Još jedna utakmica sa puno pena odigrana je između Arizona Cardinalsa i Buffalo Billsa koja je završena pobjedom Billsa 34-28. U ekipi Billsa njihova glavna zvijezda Josh Allen je briljirao i zabilježio dva Touchdowna trčanjem i dva dodavanjem, sa omjerom uspješnih dodavanja 18/23 i ukupno bačenih 232 jarde.

U ostalim utakmicama Steelersi su savladali Falconse sa 17-10 i pokazali da se u ovom sportu dobrom odbranom može dobiti svaka utakmica. Skoro identičnim rezultatom, 16-10 Patriotsi su napravili iznenađenje i pobijedili Bengalse, što je prva pobjeda za njihovog novog trenera Jerod Mayo-a. Ostali rezultati su: Texans vs Colts 29-27; Jaguars vs Dolphins 17-20; Panthers vs Saints 10-47; Vikings vs Giants 28-6; Raiders vs Chargers 10-22; Broncos vs Seahawks 20-26; Cowboys vs Browns 33-17; Comanders vs Buccaneers 20-37.

Ponedjeljak na utorak igraju Jatsi protiv 49ersa i time će prvo kolo biti okončano. Po svemu sudeći očekuje nas izuzetno zanimljiva sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

“Vatreni” zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

Hrvatska fudbalska reprezentacija ostala je na 12. mjestu na najnovijoj tabeli Svjetske fudbalske federacije (FIFA).…

1 sat ago

Logoraši u BiH na protestima tražili da budu zakonski priznate žrtve

Oko pedesetak logoraša protestovalo je u četvrtak ispred zgrade Vlade Federacije BiH (FBiH) u Sarajevu.…

1 sat ago

Majka nosi dijete u sebi decenijama nakon porođaja

Istraživači pokušavaju da odgonetnu da li ove ćelije imaju zaštitnu ili štetnu ulogu u imunološkim…

2 sata ago

Preminuo mladi bijeljinski košarkaš Nebojša Erkić

Bijeljinski košarkaš Nebojša Erkić (35) preminuo je danas. Rođen je 16. avgusta 1989. godine, a…

3 sata ago

Rusija povećava proizvodnju dronova na 1,4 milijuna

Ruski zračni napadi na ukrajinsku energetsku mrežu vjerojatno krše međunarodni humanitarni zakon, priopćila je UN-ova…

3 sata ago

Benfiki cijeli plijen u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na otvaranju nove sezone reformisane Lige šampiona od Benfike…

5 sati ago