Categories: Novosti

RODITELJI LJUTI: Mandić slagao da počinje izgradnja fiskulturne sale u OŠ ‘Vladislav Skarić’

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/09\/srdjan_mandic_1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/09\/srdjan_mandic_1.jpg”,”caption”:”Foto: Slobodna Bosna”,”bg”:”7d3827″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/09\/maxresdefault_1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/09\/maxresdefault_1.jpg”,”caption”:”Foto: Screenshot”,”bg”:”41484e”}]

Načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić (Naša stranka) prije dva dana je, na društvenim mrežama, objavio da počinje izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Vladislav Skarić”. Mandić je, uz najavu, priložio i video koji prikazuje građevinske mašine u dvorištu ove obrazone ustanove.

Na Mandićevu najavu promptno su reagovali roditelji djece, koja pohađuju ovu školu. Jedna od predstavnica roditelja Rialda Jarkoč-Memišević je, u otvorenoj objavi na društvenim mrežama, pojasnila da se radi o neistini i predizbornoj obmani načelnika Centra.

„Priije skoro tri godine na sastanku kod načelnika Srđana Mandića razgovarali smo o fiskulturnoj sali Osnovne škole ‘Vladislav Skarić’. Danas načelnik objavljuje kako je započela izgradnja nove sale. A zapravo tri godine smo čekali da se uklone temelji starog objekta dok djeca pohađaju časove tjelesnog svuda, samo ne tamo gdje bi tebala. Danas načelnik objavljuje kako je počela izgradnja sale dok u stvarnosti radnici uklanjaju temelje!“, napisala je.

Dodala je da „za potrebe kampanje načelnik svjesno dezavuiše javnost, dok je istina potpuno drugačija“.

„Ako su nam trebale tri godine da uklonimo temelje, koliko će proći dok škola ne dobije novu salu. Ovim tempom, načelniče, generacije i generacije učenika. Budite iskreni i recite da ni projekat nije završen. A kako projekat nije završen, tako ni izgradnja ne može početi. Načelniče, nemojte koristititi djecu da bi od roditelja dobili glasove. Na kraju krajeva, nismo djeca, uozbiljite se“, napisala je ona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U internoj informaciji koju su dobili članovi Vijeća roditelja, a koja nam je dostavljena na uvid, istaknuto je da je tek održan sastanak s projektantima i da bi projekat trebao biti gotov za tri mjeseca. Ako sve bude po planu, krajem 2024. bi trebao biti raspisan tender za izbor izvođača.

Imajući u vidu sve to, posve je skandalozno da načelnik Centra, prije nego što napisan projekat, raspisan tender i izabran izvođač, dezavuiše javnost tvrdeći, u jeku predizborne kampanje, da je projekat izgradnje fiskulturne već počeo.

(SB)

Redakcija

Recent Posts

Adresa stadiona Bajern u Minhenu preimenovana u čast Franca Bekenbauera

Stadion fudbalskog kluba Bajern "Alijanc arena" biće na novoj adresi - Trg Franca Bekenbauera, nakon…

1 sat ago

Tajništvo Sabora Pavličeku: Pravodobno je obaviješten o okolnostima preseljenja

Marijan PavličekFoto: Patrik Macek / PIXSELLZastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček požalio se u četvrtak, drugog…

1 sat ago

U prvoj polovini septembra iz Proračuna FBiH isplaćeno 483 miliona KM obveza

Isplaćeni su transferi prema poljoprivrednicima u iznosu od 16,5 miliona KM kao i transfer za…

1 sat ago

Barbarez o UEFA Konferenciji za selektore i tehničke direktore

U Berlinu je održana UEFA Konferencija na kojoj su učestvovali selektori i direktori evropskih fudbalskih…

3 sata ago

ZASTUPNICI NES-a U PARLAMENTU FBiH UPUTILI INICIJATIVU: Najniža penzija u Federaciji treba iznositi minimalno 700 KM

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/nes.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/nes.jpg","caption":"Zastupnici NES-a u Parlamentu FBiH (Foto: Facebook)","bg":"d9b989"}] Nakon što su propali pregovori penzionera i Vlade…

3 sata ago

Sedam biljaka koje sprečavaju buđ i vlagu u vašem domu

Neke sobne biljke kao što su ljiljani će upiti vlagu svojim lišćem koje će potom…

4 sata ago