in

Šta treba da se desi da Đoković obezbijedi završni Masters u Torinu?

Šta treba da se desi da Đoković obezbijedi završni Masters u Torinu?
Slatka-Tajna.Eu
Šta treba da se desi da Đoković obezbijedi završni Masters u Torinu?

Novak Đoković je poslije dugo vremena ispao iz top tri na ATP listi, pa je poslije lošeg rezultata na US Openu sada četvrti teniser svijeta, a opasno mu preti i Danil Medvedev, koji je svega 85 bodova ispod Đokovića i vrlo je realno da ga uskoro pretekne, posebno jer Novak ne igra mnogo turnira.

Đoković je potvrdio da će do kraja sezone igrati na još dva turnira – mastersu u Šangaju, a potom i u Parizu.

Čak ne planira da igra ni ATP Beograd, što dovoljno govori koliko vodi računa o svojoj formi i koliko je sve podredio najbitnijim turnirima – grend slemovima i mastersima.

Pošto grend slemova do kraja sezone nema, fokus će se usmjeriti na Masterse, a Novaku je posebno značajan završni Masters, koji se igra u Torinu, što se može vidjeti i kroz njegovu torbu, na kojoj su pored Grend slemova istaknuti i završni mastersi koje je osvojio, ali i ostali turniri iz serije 1.000.

Međutim, Đokoviću je ove sezone igranje na završnom Mastersu pod velikim znakom pitanja.

Naime, Nole je trenutno prvi ispod crte kada je u pitanju učešće na završnom Mastersu, gdje igraju osam najboljih u kalendarskoj sezoni.

Đoković je u ATP trci osvojio trenutno 3.260 bodova i nalazi se ispod Aleksa De Minora, koji je trenutno osmi sa 3.305 bodova.

Razlika nije velika, pa Novak uz dobre rezultate u Šangaju i Parizu bez problema može da rezerviše kartu za Torino.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ipak, moraće Novak da prati i rezultate ostalih tenisera, posebno onih koji još nisu osigurali završni Masters.

Bar jedna titula u Šangaju ili Parizu osigurala bi Novaku vizu za završni Masters. Moguće je da bi u tome uspio i ukoliko ne dođe do titula, ali na oba turnira stigne do završnica (polufinale i finale).

Novaku će od velike važnosti biti i da bude bolji od Aleksa de Minora i Andreja Rubljeva, koji su mu najbliži na ATP trci i da bar jednog od njih pretekne, ali mora da pazi i da ga ne preteknu Grigor Dimitrov, Tomi Pol i Stefanos Cicipas, koji takođe imaju šanse da se nađu među osam najboljih, a koji će sasvim sigurno igrati na više turnira od Đokovića.

Šanse imaju i Hubert Hurkač, Frensis Tijafo, Lorenco Museti i Holger Rune, mada kako su niže na listi, tako su im šanse sve manje. Teoretski ih imaju i Sebastijan Korda, Džek Drejper, Alehandro Tabilo, Ben Šelton, pa čak i Aleksej Popirin, koji je eliminisao upravo Đokovića na US Openu u trećem kolu.

Ipak, najbitnije je Đoković zaigra na svom nivou, kao na Olimpijskim igrama, kada je osvojio zlatnu medalju i kompletirao sve najvažnije turnire u karijeri.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rusija napadnuta sa 144 bespilotne letjelice, Moskva zatvorila zračne luke

Rusija napadnuta sa 144 bespilotne letjelice, Moskva zatvorila zračne luke

Sveti Pošmrčem 🤣 #balkan #viral #smiješno #hrvatska #srbija #reels  #bosna #humor #smijeh

Sveti Pošmrčem 🤣 #balkan #viral #smiješno #hrvatska #srbija #reels #bosna #humor #smijeh