Categories: Biznis

BIZIT 2024: Sve kockice na broju

Bill Gates je jednom rekao da „većina preteruje kada govori o onome što će se promeniti u naredne dve godine, ali potcenjuje promene do kojih će doći u narednih 10 ili 20 godina”. Ako otputujemo dve decenije unazad, i pogledamo promene kojima smo svedočili razumećemo o čemu govori.

Tehnološki i biznis trendovi su se smenjivali i slagali poput delova mozaika. Stručnjaci iz svake industrijske oblasti su pažljivo oslikavali i ukrašavali svoje komadiće, tragali za najboljim tehnikama i najživljim bojama. Kada se malo odmaknemo, vidimo kako se te kockice slažu, kako se boje dopunjuju, jer nijedna tehnologija ne postoji samo za sebe – svaka osnažuje onu drugu.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje, robotika, nanotehnologija, 3D štampa, biotehnologija, novi Boston Dynamics roboti, veliki jezički modeli za chatbot-ove, zelene energije, samovozeći automobili… – sve ove tehnologije razvijaju se zasebno, a onda se uklapaju u širu sliku, povezuju se i omogućavaju proboje na drugim poljima. Eksperti već iznose svoje prognoze i govore o trendovima koji će oblikovati narednih deset godina.

Šta vas očekuje na BIZIT-u

Prvog dana na programu će biti poslovni softver – ERP, CRM, DMS, WMS i druga srodna rešenja. U istom danu razgovaraćemo i o eCommerce strategijama i digitalnom marketingu. Posebnu pažnju će privući teme o zdravlju i ekologiji, gde ćemo kritički i bez euforične energije obuhvatiti i eMobility i baterije. Priča o in-house rešenjima i cloud servisima su samo mali deo onoga što ćete moći da čujete tokom drugog dana BIZIT konferencije koji smo posvetili infrastrukturi. Na meniju će se drugog dana naći i pitanja skladištenja i upravljanja podacima, cyber bezbednost, mreže i IoT… U završnici konferencije pažnja će biti usmerena na smart tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu i poslovanju, s posebnim osvrtom na temu zapošljavanja i radnih migracija u okviru otvorenog tržišta rada u našem regionu. Sve ovo je tek deo dinamičnog mozaika i tek deo tema o kojima će se govoriti na BIZIT-u.

Ali, važnije od toga šta će biti naredne decenije je ono što nas čeka već naredne godine, koja se označava kao godina prekretnice u načinu na koji koristimo tehnologiju. Sigurno je da će na nas i na naš posao uticati sve što se na polju tehnologije bude dogodilo. Microsoft je na primer najavio prestanak podrške za Windows 10 u oktobru 2025, što će dovesti do masovnih promena, jer je broj onih koji ne podržavaju Windows 11 veliki. To će neminovno pokrenuti čitavu IT industriju i na strani korisnika i na strani vendora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Za uspešnu tranziciju na novu generaciju poslovnih rešenja i novu opremu prvo je potrebno sagledati realne potrebe i u okviru predvidivog budžeta potražiti najbolje rešenje. Izabrati ICT provajdera ili vendora sa integritetom kome ćete poveriti da vas kroz tranziciju sprovede će biti narednih meseci vrhunski zadatak vlasnika biznisa i IT menadžera, u kompanijama kojom god delatnošću da se bavite. Konferencije uživo poput BIZIT-a su vrlo dobar, ako hoćete i najbolji način da sagledate više opcija, da vidite, čujete i pitate a onda samo sklopite mozAIk svog najboljeg izbora.

Dva dana sjajnog programa, više od trideset ICT kompanija iz zemlje i regiona koje će u glavnom programu predstaviti svoja poslovna rešenja i neverovatna atmosfera je ono što možete očekivati od BIZIT-a. Prijavite se odmah na sajtu bizit.rs ili na ovom linku.

Redakcija

Recent Posts

Preminuo mladi bijeljinski košarkaš Nebojša Erkić

Bijeljinski košarkaš Nebojša Erkić (35) preminuo je danas. Rođen je 16. avgusta 1989. godine, a…

58 minuta ago

Rusija povećava proizvodnju dronova na 1,4 milijuna

Ruski zračni napadi na ukrajinsku energetsku mrežu vjerojatno krše međunarodni humanitarni zakon, priopćila je UN-ova…

1 sat ago

Benfiki cijeli plijen u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na otvaranju nove sezone reformisane Lige šampiona od Benfike…

3 sata ago

Ustavni sud BiH proglasio neustavnim Izborni zakon Republike Srpske

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) proglasio je u četvrtak, 19. septembra neustavnim Izborni zakon…

3 sata ago

Sarajevo Marketing Summit donosi ključne trendove i strategije za budućnost

U Sarajevu će se 2. i 3. oktobra 2024, održati Sarajevo Marketing Summit, tako će…

3 sata ago

Knedle sa čokoladom: Klasik na drugačiji način

Knedle sa čokoladom su slatke i drugačije, a nema ko vam neće tražiti recept. Potrebno…

3 sata ago