in

Omišani prosvjedovali zbog ceste na kojoj stradavaju pješaci

Omišani prosvjedovali zbog ceste na kojoj stradavaju pješaci
Slatka-Tajna.Eu
Omišani prosvjedovali zbog ceste na kojoj stradavaju pješaci

Panorama Omiša

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Omišani su se u petak popodne okupili u središtu grada na mirnom prosvjedu, tražeći bolje prometne uvjete za pješake i vozače, ponukani čestim nesrećama na Jadranskoj magistrali na kojoj je u osam mjeseci ozlijeđeno četvero pješaka.

Prema procjeni organizatora na prosvjednom skupu okupilo se dvjestotinjak građana, koji su poručili da žele bolje osvjetljenje ceste, posebice pješačkih prijelaza, ali i ugradnju nadzornih kamera za brzinu te bolju prometnu signalizaciju.

Žele poboljšali prometne uvjete 

Jedan od organizatora prosvjeda Tomislav Sladojević rekao je da žele poboljšali prometne uvjete za pješake i vozače.

Upozorio je da je Omiš možda najprometniji grad na obali, pogotovo kada se zna da kroz centar prolazi Jadranska magistrala, no tu činjenicu ne prati oprema, ali ni signalizacija.

– Doslovno na cesti nema ničega, tek na jednom prijelazu ima jedna mala signalizacija i to točno ispred policije. Od 11 pješačkih prijelaza jedino na Fošalu ima još jedna signalizacija, ali na ulazu i izlazu iz Omiša je baš loša situacija, rekao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na tom se mjestu, dodao je dogodila nesreća u kojoj je krajem kolovoza navečer ozlijeđena njegova 15-godišnja kći. Vozač koji ju je oborio, policiji je rekao da je nije vidio iako je cestu prelazila preko pješačkog prijelaza, ispričao je Sladojević.

Upozorio je da je u posljednjih osam mjeseci ozlijeđeno četvero pješaka, a lani je u naseljima Priko i Ribnjak sa sjeverne strane uz Cetinu nekoliko stanovnika stradalo na tamošnjem pješačkom prijelazu.

Sladojević ističe da sva naselja od Dugog Rata i Duća do Podstrane i Makarske rivijere imaju kamere i signalizaciju osim Omiša.

Njegova supruga Zrinka Sladojević poručila je da nitko od roditelja ne želi dobiti poziv od policije da se nešto dogodilo njihovom djetetu. 

Oni su ga doživjeli i ne žele da se to ikome više dogodi, no strahuje da će se ponoviti, ako se ništa ne poduzme.

– Mi smo pretrpjeli ogroman šok i stres i ne znam jesmo li ga još prošli. To je najveći strah koji jedan roditelj može doživjeti. Zato smo tu da se situacija na našim prometnicama promijeni i da više nitko nikada ne strada”, zaključila je Sladojević.

Organizatori ističu da su prije pola godine upozorili gradske vlasti na situacije koje se događaju na cestama, ali još nisu dobili odgovor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kako se pravilno peru kuhinjske krpe?

Kako se pravilno peru kuhinjske krpe?

Navijači Sitija zabrinuti zbog Halanda

Navijači Sitija zabrinuti zbog Halanda