in

DRIVE 2024: Ne propustite najveći HR događaj godine u BiH!

DRIVE 2024: Ne propustite najveći HR događaj godine u BiH!
Slatka-Tajna.Eu
DRIVE 2024: Ne propustite najveći HR događaj godine u BiH!

Ove teme samo su dio onoga što vas očekuje na ovogodišnjoj DRIVE Leadership & Talent konferenciji, koja će se održati 3. oktobra 2024. u hotelu Hills u Sarajevu, u organizaciji kompanije Kolektiv/MojPosao.ba.

Konferencija DRIVE je namijenjena svima čiji posao podrazumijeva upravljanje i razvoj ljudi. Već 12. godina okuplja vodeće stručnjake i inspirativne govornike u području upravljanja ljudskim resursima, upravljanja talentima i liderstva, koji dolaze iz cijelog svijeta, sa fokusom na regiju i bosanskohercegovačku HR zajednicu.

Uz ovogodišnji slogan „Keep the DRIVE“, ovaj prestižni događaj okupit će internacionalne i domaće stručnjake kako bi podijelili svoju ekspertizu o digitalnoj transformaciji, employer brandingu i stvaranju održivih, zdravih radnih okruženja.

Predstavljamo istaknute govornike

Adrian Furnham, psiholog, profesor i autor preko 1300 naučnih radova i 95 revolucionarnih knjiga u području psihologije. Jedan od 20 najutjecajnijih stručnjaka u području HR-a prema izboru HR magazina i dobitnik priznanja za životno djelo u HR-u. Kolumnist Financial Timesa, Sunday Timesa i Daily Telegraph-a. Kao pouzdan konsultant i trener za vladine institucije, multinacionalne korporacije i ugledne medijske kuće, donosi bogatstvo praktične mudrosti stručnjacima na polju ljudskih resursa.

Drugi predavač je Aco Momčilović, suosnivač Global AI Ethics Institutea i stručnjak za ljudske resurse. Sa bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima, uključujući rad u kompanijama poput Rimac Automobila i AirQ iz Abu Dhabija, Momčilović će pružiti jedinstvene uvide i strategije.

Stefan Müller-Nedebock, direktor globalnih klijenata UNIVERSUM (dio StepStone grupe i Axel Springer porodice), globalne kompanije specijalizirane za employer branding i istraživanje tržišta rada, otkrit će vam tajne privlačenja talenata u 2025. godini, te podijeliti trendove na tržištu talenata.

Blanka Lasić, iskusna konsultantica za upravljanje ljudskim resursima, poslovni trener, trener socijalnih vještina, facilitator, predavač i govornik. Sa bogatim iskustvom u vođenju ljudi i organizacija, Blanka će dijeliti svoje uvide i metode za otključavanje potencijala pojedinaca i timova. Poseban akcenat je upravo na temi upravljanjem promjenama u neizvjesnim vremenima.

Prof.dr. Almir Maljević, univerzitetski profesor i preduzetnik, čiji su radovi objavljivani na više stranih jezika, govorit će na temu: „Dobrobit kao prioritet: Taktički vodič za HR lidere i menadžere“. U segmentu „corporate wellbeing-a“, ovaj govornik, sa svojim timom PFHSC, već pet godina intenzivno sarađuje sa najpoželjnijim poslodavcima u Bosni i Hercegovini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U svijetu u kojem tržište rada sve više postaje globalno, a talenti su sve mobilniji, učesnici konferencije moći će dobiti i uvid kako kompanije mogu prilagoditi svoje strategije upravljanja ljudskim resursima da bi privukle i zadržale vrhunske talente, bez obzira na njihovu lokaciju. Više o ovoj temi govorit će Mersiha Mima Mehić, generalna direktorica kompanije Kolektiv/MojPosao.ba.

Pored istaknutih govornika, konferencija će ugostiti i brojne regionalne stručnjake koji će kroz stručne radionice i inspirativne panele podijeliti svoja znanja i iskustva iz oblasti ljudskih resursa.

Priznanja za Najbolju HR praksu u BiH!

Posebno ističemo dio konferencije posvećen najboljim HR praksama u Bosni i Hercegovini. Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija biće prezentovano pred publikom DRIVE konferencije, a cilj je prepoznati i nagraditi najbolje HR prakse, te motivirati kompanije da uvode pozitivne promjene.

Saznajte više o programu i registraciji na www.drive.ba.

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ova sredstva za čišćenje ni u ludilu ne miješajte, posljedice mogu biti fatalne

Ova sredstva za čišćenje ni u ludilu ne miješajte, posljedice mogu biti fatalne

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za ratni zločin protiv bivšeg zapovjednika Armije RBiH

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za ratni zločin protiv bivšeg zapovjednika Armije RBiH