in

Savjeti uz koje će vam frizura izgledati sjajno, trik je u francuskoj šnali

Savjeti uz koje će vam frizura izgledati sjajno, trik je u francuskoj šnali
Slatka-Tajna.Eu

Teško je povjerovati da su šnale za kosu, taj omiljeni modni dodatak iz 90-ih, prije desetak godina bile privremeno van mode.

Poput boja kose i frizura, stvari poput traka za kosu i šnala dolaze i odlaze, a čini se da je pravo vrijeme da nešto novo unese promjenu.

Kako koristiti francusku šnalu za elegantan dodir?

Možda ste već vidjeli nekoga kako koristi francusku šnalu; ovaj elegantan dodatak lako prolazi nezapaženo.

Možda je to bila vaša cool tetka koja se upravo vratila sa puta po Evropi, ili kreator na TikToku koji uvijek zna najnovije stilove.

Sama šnala je prilično neupadljiva: ima oblik slova U, s dvije duge linije. Dizajn vam omogućava da uvijete i pričvrstite kosu u pundžu u nekoliko brzih pokreta. Relativno je lako — kada se naviknete.

Popularne frizure s francuskom šnalom

Kada naučite kako koristiti francusku šnalu, moći ćete stvoriti niz stilova s njom.

“Moji omiljeni stilovi su klasična pundža, visoki pundžasti čvor i polupodignuta frizura,” kaže dizajnerka kose Debora Pagani.

Počnite tako što ćete sakupiti svu kosu u jednu ruku kao da pravite rep. Postavljanje bi trebalo biti gdje želite da vaša pundža na kraju bude.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zatim, držeći kosu čvrsto kod baze, počnite uvijati rep s drugom rukom u obliku koji Pagani voli zvati Cinnabon i sakrijte preostali vrh kose ispod pundže kako ne bi ispao.

Sve ovo radite bez šnale — ona dolazi kasnije.

“Dok još uvijek držite pundžu jednom rukom, držite šnalu naopačke u drugoj i stavite dio u gornji dio vaše pundže kako biste uhvatili mali dio kose”, kaže Pagani.

“Pazite da je ne stavite u sredinu pundže ili da ne uzimate previše kose. Ovo pomaže da se punđa učvrsti. Zatim ste spremni da gurnete ostatak šnale u pundžu kako biste je zaključali na mjestu”, kaže ona.

Ističe da ako imate problema s držanjem pundže to je jer većina ljudi samo probija ukosnicu kroz kosu umjesto da koristi metodu sidra i klizanja.

 “Ovaj korak će zahtijevati praksu, ali vjerujte mi, usavršićete to”, kazala je Pagani, prenosi Ljepota i zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rukometaši “Vojvodine” u Banjaluci osvojili “Svesrpski kupi”

Rukometaši “Vojvodine” u Banjaluci osvojili “Svesrpski kupi”

EVROPI PRIJETI POTPUNA KATASTROFA: Stižu oluje i poplave; Dunav može da OPUSTOŠI gradove, ovo se dešava jednom u 1.000 godina (VIDEO)

EVROPI PRIJETI POTPUNA KATASTROFA: Stižu oluje i poplave; Dunav može da OPUSTOŠI gradove, ovo se dešava jednom u 1.000 godina (VIDEO)