Categories: Novosti

Požar u skladišnim prostorima u Osijeku još nije potpuno ugašen

Skladište je potpuno izgorjelo

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Još nije ugašen požar u skladišnim prostorima kod osječke južne obilaznice koji je izbio jučer u ranim jutarnjim satima, no očekuje se da bi se to moglo dogoditi tijekom današnjeg dana, izvijestili su u ponedjeljak županijski i osječki gradski Stožer civilne zaštite.

Načelnik gradskog Stožera CZ-a dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je kako su dežurne vatrogasne ekipe još na terenu i paze da se ne dogode nova zapaljenja ili da se požar ne proširi.

– Teško je reći kada će požar biti potpuno ugašen, ali vjerujem da će to biti tijekom današnjeg dana, dodao je Vulin.

Poručio je kako je najvažnije da u požaru nije bilo stradalih, posebice jer se u skladištima dogodio niz eksplozija plinskih boca, boca pod tlakom tehničkih plinova te drugih zapaljivih tvari, koje su bile uskladištene.

Očevid će početi čim požar bude potpuno ugašen

Vulin ističe kako će policijski očevid početi čim požar bude potpuno ugašen i kada to dopuste vremenski uvjeti.

– Prije svega tu se radilo o bocama propan-butana koji su bili pogonsko gorivo za viličare koji su bili uskladišteni u takvim skladištima. A i vidjeli smo da su se dvije tvrtke bavile djelatnostima kojima su jedno od osnovnih sredstava tehnološki plinovi tako da smo imali eksplozije boca kisika odnosno boce acitilena, rekao je Goran Ivković, zapovjednik JVP-a Osijek.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Čeka se očevid

– Još se može vidjeti dim iz požarišta. Benzinska postaja na osječkoj južnoj obilaznici vrlo je blizu. U pitanju je oko pet do šest metara udaljenosti. I dalje je na osiguranju jedno vatrogasno vozilo s tri vatrogasca u slučaju da se plamen ne bi ponovno rasplamsao, rekao je HRT-ov reporter Marin Ćurić za Vijesti.

Dodaje kako se ne vidi gdje bi mogao biti početak samog požarišta.

– Dojava je isprva bila u 3 sata i 6 minuta za Lagermax skladište, no misli se kako požar ondje nije počeo. Vatrogasce je iznenadilo koliko se požar brzo širio. Dva vatrogasca koja su odbačena u eksploziji odmah su nastavila svoj posao, a urušila se i konstrukcija krova. Morala je raditi i mehanizacija kako bi uklonila hrpu nepoznatog materijala, istaknuo je naš reporter.

– Vatrogasci kažu kako je požar u tvrtki Drava Internacional bilo lakše gasiti nego ovaj, jer se ondje barem znalo što mogu očekivati. Međutim, ovdje je veliki kompleks nekoliko skladišta različitih tvrtki koje se bave različnim djelatnostima, pojašnjava Ćurić.

Zaključuje kako je pravo čudo da se požar nije proširio i dodao kako na tomu treba zahvaliti svim vatrogascima.

Policija priječi ulazak s južne obilaznice na odmorište i benzinsku pumpu do daljnjega, a do daljnjega se čeka i početak policijskog očevida. On će se obaviti kada sve bude sigurno. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Barbarez o UEFA Konferenciji za selektore i tehničke direktore

U Berlinu je održana UEFA Konferencija na kojoj su učestvovali selektori i direktori evropskih fudbalskih…

1 sat ago

ZASTUPNICI NES-a U PARLAMENTU FBiH UPUTILI INICIJATIVU: Najniža penzija u Federaciji treba iznositi minimalno 700 KM

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/nes.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/nes.jpg","caption":"Zastupnici NES-a u Parlamentu FBiH (Foto: Facebook)","bg":"d9b989"}] Nakon što su propali pregovori penzionera i Vlade…

2 sata ago

Sedam biljaka koje sprečavaju buđ i vlagu u vašem domu

Neke sobne biljke kao što su ljiljani će upiti vlagu svojim lišćem koje će potom…

2 sata ago

Terzić otkrio koliki je budžet i najveća plata u Zvezdi

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostujući u emisji "Oko" na RTS otkrio je između…

3 sata ago

Kineska vjetroelektrana u BiH bez dozvola za rad

Dvadeset vjetrenjača Vjetroelektrane Ivovik na brdu između Livna i Tomislavgrada u zapadnoj Bosni mjesecima vrte…

4 sata ago