in

Rizične posljedice puštanja vode s dignutom WC daskom

Rizične posljedice puštanja vode s dignutom WC daskom
Slatka-Tajna.Eu

Vodoinstalater Steven Parker iz Ujedinjenog Kraljevstva upozorio je na važnost spuštanja daske na WC šolji prije puštanja vode nakon obavljanja nužde.

Stručnjak iz kompanije Badeloft Bathrooms naglasio je da jedno ispiranje može izbaciti hiljade mikrokapljica u zrak. Upozorio je da je još rizičnije u bolnicama.

“Ispiranje s podignutim poklopcem omogućuje štetnim česticama da se prenesu zrakom i talože na površinama u cijelom kupatilu. To je posebno zabrinjavajuće u bolnicama, gdje širenje infekcija može imati teške posljedice”, rekao je Steven Parker.

Još jedna stručnjakinja iz kompanije Badeloft Bathrooms, Lisa Jones, rasvijetlila je dodatne pogreške koje nesvjesno ugrožavaju naše zdravlje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Posebno je upozorila na naizgled bezopasnu naviku korištenja istog peškira više puta nakon tuširanja ili kupanja. Vlažni peškiri mogu postati “savršeno tlo za razmnožavanje bakterija i plijesni”.

“Peškir može sakupiti više bakterija nego WC školjka! Svakako promijenite peškir svaka dva do tri dana i temeljito ga osušite nakon svake upotrebe”, kaže Jones.

Savjetovala je i da svoju kozmetiku ili pribor za šminkanje ne držite u kupatilu jer se zbog vlage mogu brzo pokvariti i apsorbovati štetne bakterije. Ovo, kada se nanese na lice, može rezultirati infekcijama kože i prištićim, prenosi 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Холостяки камеди 😉 #тнт #shorts #юмор #камедиклаб #воля #харламов #искандарова #свадьба #холостяк

Холостяки камеди 😉 #тнт #shorts #юмор #камедиклаб #воля #харламов #искандарова #свадьба #холостяк

Vratili smo se tamo gde pripadamo

Vratili smo se tamo gde pripadamo