Categories: Novosti

Trump nakon pucnjave: Nikad se neću predati!

Donald Trump

Foto: Carlo Allegri / REUTERS

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump na sigurnom je nakon pucnjave u blizini njegova golf kluba na Floridi na kojem je u tom trenutku on igrao golf.

Potvrđeno je kako je jedna osoba privedena, a FBI je priopćio da se čini kako je na Trumpa – pokušan atentat!

Mediji prenose da je u blizini pucnjave pronađena i puška.

Tajna služba odvela je, odmah nakon incidenta, Trumpa na sigurno. 

Iz Washingtona se u Dnevnik 3 javila Branka Slavica.

– Konferencija za novinare  lokalnog šerifa i FBI-ja zapravo nije otkrila identitet potencijalnog napadača. Opisano je ono što se dogodilo i što u ovom trenutku može podijeliti s javnosti. Dakle, napadač je uhićen u crnom Nissanu. Na mjestu događaja policija je pronašla poluautomatsku pušku, GoPro kameru i dva ruksaka. Ne zna se motiv, ne zna se tko je ova osoba i ne zna se je li on pucao ili su samo agenti pucali na njega kada su ga uočili, javila je Slavica. 

– Donald Trump, međutim, se vratio u svoju rezidenciju, oglasila se njegova kampanja, a i sam bivši predsjednik porukom kako je na sigurnom i kako je dobro. Očekuje se da ovaj tjedan nastavi održavati predizborne skupove kao što je ranije planirano, javlja Branka Slavica.

Trump poručio donatorima: Nikad se neću predati

Trump je pucnjavu komentirao u e-mailu kojim se obratio svojim donatorima.

– Pucalo se u mojoj blizini, ali prije nego glasine počnu izmicati kontrolu, želim da najprije čujete ovo – ja sam na sigurnom i dobro. Ništa me neće usporiti. Nikad se neću predati. Uvijek ću vas voljeti zato što me podupirete, poručio je Trump donatorima.

Trump na sigurnom nakon nekoliko pucnjeva blizu njegova golf terena na Floridi

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump nalazi se na sigurnom nakon što je nekoliko pucnjeva ispaljeno blizu njegova golf terena u West Palm Beachu na Floridi u nedjelju, prema dva izvora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Pucnjevi su stigli s druge strane golf terena, rekli su izvori. Trumpova kampanja ranije je izjavila da je bivši predsjednik nakon pucnjave na sigurnom, ali nisu otkriveni detalji.

Associated Press je izvijestio da su agenti američke Tajne službe otvorili vatru nakon što su spazili osobu s vatrenim oružjem blizu Trumpovog golf kluba, pozivajući se na dva anonimna izvora iz policije i dodavši da nitko nije ozlijeđen.

CNN je prenio izjavu šerifa okruga Martin Williama Snydera da je njegova agencija uhitila osumnjičenika za kojim se tragalo.

Tajna služba je rekla da istražuje incident, koji se dogodio nešto prije dva sata poslijepodne po lokalnom vremenu.

Bijela kuća je priopćila da su predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris brifirani o incidentu te da im je laknulo kad su čuli da je Trump na sigurnom.

– Nema mjesta nasilju u Americi, napisala je Harris na X-u.

https://twitter.com/VP/status/1835403813475570113?ref_src=twsrc%5Etfw

Trumpov sin, Donald Trump Jr., pozvao se na policiju i rekao da je automatska puška AK-47 pronađena u grmlju i da je osumnjičenik uhićen, prema objavi na X-u.

Washington Post izvijestio je da je Trump igrao golf na terenu kad je došlo do pucnjave. Agenti Tajne službe odveli su ga u sigurnu sobu u klubu, navode novine.

Glasnogovornik Trumpove kampanje, Steven Cheung, nije zasad odgovorio na zahtjeve za komentar.

Podsjetimo, Trump je ozlijeđen u pokušaju atentata u Pennsylvaniji 13. srpnja, samo nekoliko mjeseci uoči izbora 5. studenoga.

Prva pucnjava na američkog predsjednika ili na važnog predsjedničkog kandidata u više od četiri desetljeća bila je težak sigurnosni propust zbog kojeg je Kimberly Cheatle morala dati ostavku na mjesto direktorice Tajne službe. Trumpa je metak okrznuo po desnom uhu, dok je jedan muškarac u publici ubijen. Napadač, 20-godišnji Thomas Crooks, ubijen je snajperom Tajne službe.

Novi vršitelj dužnosti direktora američke Tajne službe izjavio je u kolovozu da se osjeća “posramljeno” zbog sigurnosnog propusta zbog kojeg je bio moguć pokušaj atentata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Benfiki cijeli plijen u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na otvaranju nove sezone reformisane Lige šampiona od Benfike…

1 sat ago

Ustavni sud BiH proglasio neustavnim Izborni zakon Republike Srpske

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) proglasio je u četvrtak, 19. septembra neustavnim Izborni zakon…

1 sat ago

Sarajevo Marketing Summit donosi ključne trendove i strategije za budućnost

U Sarajevu će se 2. i 3. oktobra 2024, održati Sarajevo Marketing Summit, tako će…

2 sata ago

Knedle sa čokoladom: Klasik na drugačiji način

Knedle sa čokoladom su slatke i drugačije, a nema ko vam neće tražiti recept. Potrebno…

2 sata ago

Primili smo jeftine golove koji su nas skupo koštali

Odigrali smo dobru utakmicu, međutim primili smo i dva jeftina gola, koja su nas skupo…

3 sata ago