in

Saintsi nastavljaju da iznenađuju konkurenciju

Saintsi nastavljaju da iznenađuju konkurenciju
Slatka-Tajna.Eu
Saintsi nastavljaju da iznenađuju konkurenciju

Drugo kolo NFL-a donijelo nam je neka iznenađenja koja ne smijemo nakon ovog kola više smatrati tako. Prije svih New Orleans Saints, nakon prvog kola u kome su furiozno odigrali utakmicu u kojoj je svaki napad završio poenom, u drugom kolu išli su na megdan favorizovanim Dallas Cowboys-ima.

Da se u prvom kolu nije radilo o anomaliji, nego da su Dereck Carr i ekipa ozbiljno uigrani, vidjelo se već u prvoj četvrtini koju Saintsi dobijaju 14-3, da bi u drugoj četvrtini dodali još 21 poen na svoj konto i poluvrijeme završili rezultatom 35-16. Konačan rezultat 44-19 pokazao je da se ove sezone mora ozbiljno računati na ovu ekipu.

Arizona Cardinals-i su predvođeni Marvin Harrison Jr. deklasirali LA Rams-e rezultatom 41-10 i upisali prvu pobjedu ove sezone, dok su Ramsi zabilježili i drugi poraz i loše započeli sezonu.

U četvrtak je odigran možda i derbi kola u kome su Miami Dolphins-i dočekali Buffalo Bills-e. Rezultat 31-10 za Billse ostao je u drugom planu jer je QB Dolphins-a Tua Tagovailoa doživio težak potres mozga prilikom jednog trčanja, kada se doslovno „zabio“ glavom u protivničkog igrača Hamlin Damar-a. Ovo je njegov već treći ozbiljan potres u prethodna 24 mjeseca i nastavak karijere je pod znakom pitanja. Iako on demantuje da mu je karijera upitna i najavljuje svoj skori povratak, sve više se u javnosti postavlja pitanje da li mu treba dozvoliti da tako ugrozi svoj život.

Zanimljivo je bilo i u Baltimore-u gdje su domaći Ravensi dočekali Las Vegas Raiderse. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku fenomenalnih odbrana prije svih Maxx Crosby-a u redovima Raidersa koji je Ofanzivnoj liniji bio nezaustavljiva enigma i konstantno vršio pritisak na Lamara Jackson-a. Na poluvrijeme se ide sa rezultatom 9-6, a u drugom poluvremenu Ravensi pronalaze ritam i postižu Touchdown te vode sa 10 razlike. Međutim, nakon toga kreće bajkovita igra Raidersa prije svih QB-a Minshew-a i hvatača Bowers-a i Adams-a koji donose preokret i pobjedu Raiders-ima rezultatom 26-23.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Od iznenađenja još izdvajamo Tampa Bay Buccaneers-e koji su savladali favotizovane Detroit Lions-e rezultatom 20-16 i tako upisali drugu pobjedu kao autsjaderi ove sezone i svima jasno pokazali da oni to nisu i da su ih olako otpisali ove sezone.

U ostalim mečevemia postignuti su sljedeći rezultati: Texans vs Bears 19-13; Chargers vs Panthers 26-3; Colts vs Packers 10-16; Browns vs Jaguars 18-13; 49Ers vs Vikings 17-23; Seahawks vs Patriots 23-20; Jets vs Titans 24-17; Giants vs Comanders 18-21; Steelers vs Broncos 13-6; Bengals vs Chiefs 25-26.

U ponedjeljak na utorak po našem vremenu očekuje nas posljednja utakmica u kojoj će snage odmjeriti Falconsi i Eaglesi.

Nakon drugog kola neporažene ekipe su: Billsi, Chargersi, Saintsi, Buccaneersi, Vikingsi, Seahawksi, Steelersi, Chiefsi i Texansi. Iduće kolo nam donosi sukob Vikingsa i Texansa te Steelersa i Chargersa, tako da je sigurno da dvije od ove četiri ekipe neće nastaviti niz.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Hrana na koju trebate pripaziti prilikom kupovine

Hrana na koju trebate pripaziti prilikom kupovine

Kos: Očekuje se povijesni vodostaj Dunava, 750 cm na ulazu u Hrvatsku

Kos: Očekuje se povijesni vodostaj Dunava, 750 cm na ulazu u Hrvatsku