in

Brza i jednostavna rješenja Addiko banke za zadovoljne klijente

Brza i jednostavna rješenja Addiko banke za zadovoljne klijente
Slatka-Tajna.Eu
Brza i jednostavna rješenja Addiko banke za zadovoljne klijente

Uz snažnu poziciju kapitala, rast depozita i dobre pokazatelje profitabilnosti, Addiko banka bilježi rast u svim segmentima poslovanja. Strateški fokus Banke usmjeren je na potrošačko kreditiranje (maloprodaju) i mala i srednja preduzeća (SME). Upravo o aktivnostima koje se provode u ova dva segmenta sa ciljem unapređenja poslovanja i većeg zadovoljstva fizičkih i pravnih klijenata za Business Magazine govore Hamdija Hadžić, direktor Sektora maloprodaje i Dubravko Šimić, direktor Sektora korporativnog bankarstva Addiko banke.

BM: Addiko banka prepoznatljiva je po kvaliteti usluge. Na koji način postižete visok stepen zadovoljstva klijenata?

HADŽIĆ: Zadovoljstvo klijenata nam je prioritet broj jedan. Važno nam je da klijenti u nama prepoznaju sigurnog i pouzdanog partnera, te da njegujemo povjerenje koje smo izgradili kroz poslovanje sa integritetom i brzom i jednostavnom uslugom za naše klijente.

Prema provedenom istraživanju od strane nezavisne kompanije za marketinško istraživanje i konsalting, indeks zadovoljstva klijenata iznosi 90, što pokazuje da je zadovoljstvo klijenata Addiko banke  na izuzetno visokom nivou. Klijenti su u najvećoj mjeri zadovoljni uslugom pruženom od strane uposlenika, te brzinom odgovora na njihove zahtjeve, što nam predstavlja posebno zadovoljstvo.

Obzirom da je jedan od naših strateških fokusa poslovanja brzina odgovora na kreditne zahtjeve, dokazali smo da klijentima zaista možemo ponuditi brza i jednostavna finansijska rješenja. Koristeći AI (umjetnu inteligenciju) većinu kreditnih zahtjeva obradimo unutar 10 minuta, te uz već pomenutu izvrsnu uslugu naših kolega u poslovnoj mreži, reakcije klijenata su zaista više nego pozitivne.

BM: Osim brzih i pojednostavljenih procedura, koje proizvode i usluge ste ponudili fizičkim licima, klijentima Banke?

HADŽIĆ: Pored brzine odgovora na kreditne zahtjeve, izuzetno nam je važno i da procedura podnošenja i obrade zahtjeva bude u potpunosti pojednostavljena. U skladu sa navedenim, Banka kontinuirano ulaže u savremena sistemska rješenja koja će poboljšati iskustvo klijenata i usluge Banke učiniti praktičnim i dostupnim.

U  prethodnom periodu implementirali smo niz novih funkcionalnosti  unutar Addiko Mobile aplikaciji za fizička lica, a neke od njih su: mPrenesi – prenos novca putem telefonskog imenika, mDopuni – dopuna prepaid računa BH Telecom operatera, kao i mQR – plaćanje telefonom u Bingo trgovinama.

Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti pozitivne reakcije klijenata na uvođenje novih funkcionalnosti, kao i aktivnu upotrebu istih, uz konstantno bilježenje porasta broja korisnika digitalnih usluga. Kao Banka koja je prepoznata kao jedan od lidera u digitalnom bankarstvu, trudimo se klijentima pružiti brza i jednostavna rješenja, kako bi njihovo iskustvo s Bankom kontinuirano unapređivali.

Dodatne vrijednosti za klijente Addiko banke 

„Digitalna rješenja i dalje ostaju primarni fokus poslovanja Addiko banke. Međutim, za klijente koji odluče posjetiti poslovnicu želimo omogućiti i dodatne vrijednosti. Nove lokacije poslovnica u Sarajevu oslikavaju novi koncept, gdje u modrenom I ugodnom ambijentu klijentima želimo pružiti još bolje korisničko iskustvo – istakao je Hadžić

BM: Addiko banka je fokusirana na mala i srednja preduzeća. Koje su to vrste proizvoda i usluga koje pružate ovim poslovnim klijentima? 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










ŠIMIĆ: Mala i srednja preduzeća su temelj ekonomskog rasta države i jedan su od glavnih fokusa Addiko banke. Primarno, fokusirani smo na kredite za obrtni kapital koje klijentima osiguravamo u rekordno kratkom roku, ali i investicijske kredite u skladu sa potrebama klijenata.

U tekućoj godini, ostvarili smo i snažan rast u dijelu depozita, u svim segmentima pravnih lica, što nas dodatno ohrabruje i daje nam sigurnost da imamo jasnu strategiju u svim segmentima pružanja bankarskih usluga.

S ciljem poboljšanog korisničkog iskustva te pružanja mogućnosti klijentima da svojima računima raspolažu brzo i efikasno, uz znatno povoljnije naknade, Addiko banka kontinuirano radi na unapređenju digitalnih servisa.

U dijelu pravnih lica, klijenti imaju mogućnost apliciranja za digitalne garancije i tranše putem usluge elektronskog bankarstva, dok im funkcionalnost pod nazivom mToken koja omogućava jednostavniji pristup elektronskom bankarstvu, te potvrdu izvršenja naloga plaćanja u zemlji i inostranstvu.

Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti pozitivne reakcije klijenata na uvođenje novih funkcionalnosti, kao i aktivnu upotrebu istih, uz konstantno bilježenje porasta broja korisnika digitalnih usluga.

Pravna lica mogu upravljati svojim finansijama i putem mobilnog telefona, korištenjem Addiko Business Mobile aplikacije.

BM: Prošle godine Addiko banka organizovala je SME Akademiju namijenjenu upravo ovoj kategoriji klijenata. Kakva su iskustva polaznika i organizatora Akademije?

ŠIMIĆ: Pored digitalizacije, druga oblast kojoj smo posvećeni jeste uticaj na okolišne, društvene i upravljačke faktore u okviru naše ESG strategije održivog rasta. S tim u vezi jedna od aktivnosti koju realizujemo je i projekat SME Akademija.

Addiko Bank kontinuirano radi na unapređenju svojih digitalnih servisa, ističu Šimić i Hadžić

Banka je prošle godine organizovala zajedničku SME Akademiju sa sestrinskom bankom u Banja Luci gdje je više od 100 predstavnika malih i srednjih preduzeća imalo priliku učestvovati u seriji interaktivnih radionica i obuka koje su vodili stručni konsultanti, sa ciljem razvoja vještina i znanja u različitim oblastima poslovanja. Podršku projektu pružaju Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija, kako bi na ovaj način uticali na razvoj preduzetništva u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na menadžere nove generacije, kao i osnaživanje učešća žena na rukovodećim pozicijama. Pored kvalitetnog edukativnog sadržaja radionica, učesnici imaju priliku za međusobno umrežavanje, kao i izgradnju platforme za razmjenu znanja.

BM: Uzimajući u obzir rezultate, da li je u planu nastavak rada Akademije?

ŠIMIĆ: S obzirom da se Akademija pokazala izuzetno uspješnom, Banka i ove godine nastavlja sa programom, gdje će 100 novih učesnika imati priliku edukovati se iz oblasti komunikacija, internog poduzetništva i inovacija, razumijevanja finansijskih koncepata i važnosti ESG koncepta, kao i upravljanja prodajom. Nova sezona Akademije počela je 10.09.2024. godine i održavat će se u pet gradova: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla i Bijeljina.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KVIZ GLUPOSTI

KVIZ GLUPOSTI

Trendi frizura za savršenu jesenju promjenu

Trendi frizura za savršenu jesenju promjenu