in

Na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman kadeti položili prisegu

Na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman kadeti položili prisegu
Slatka-Tajna.Eu
Na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman kadeti položili prisegu

Kadeti Hrvatske vojske

Foto: T. Brandt / MORH

Na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu u nedjelju je 71 kadet, od čega 15 kadetkinja, položilo svečanu prisegu, a tom prigodom su im i dodijeljene beretke kao znak pripadnosti Hrvatskoj vojsci, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Državni tajnik Ministarstva Branko Hrg zahvalio je kadetima 22. naraštaja što su odlučili svoja znanja i vještine usmjeriti u jačanje nacionalne sigurnosti i što svojim primjerom svjedoče što znači svjesnost i briga o očuvanju mira i sigurnosti.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid kazao je kako je prisega jedan poseban trenutak u životu kadeta, čime su oni na poseban način ušli u vojnu profesiju i postali dio moćne i snažne Hrvatske vojske.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman general-bojnik Slaven Zdilar poručio je kadetima da su dokazali sebi da imaju želju, volju i snagu da budu dio obitelji Hrvatske vojske te da osim vojne karijere izgrađuju sami sebe i kreću u novi život.

Od ukupno 71 kadeta njih 32 su sa sveučilišnog studijskog programa Vojno vođenje i upravljanje, 10 sa sveučilišnog studijskog programa Vojno inženjerstvo i 10 kadeta sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Vojno pomorstvo.

Prisegu su položila i 14 kadeta sveučilišnog prijediplomskog i diplomskog studija Aeronautika smjer Vojni pilot te njih pet sa sveučilišnog prijediplomskog i diplomskog studija Aeronautika smjer Vojna kontrola zračnog prometa.

Školovanje na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” ove godine počinje i pet kadeta iz Bosne i Hercegovine i to na studijima Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Toni Karačić ostaje na klupi Širokog Brijega

Toni Karačić ostaje na klupi Širokog Brijega

Uništen teren, delinkventi razbijali i palili

Uništen teren, delinkventi razbijali i palili