in

Australijanku šokirao račun za slatkiše u Hrvatskoj (VIDEO)

Australijanku šokirao račun za slatkiše u Hrvatskoj (VIDEO)
Slatka-Tajna.Eu

​Australijska tiktokerka Ašli ljetovala je nedavno u Hrvatskoj te je objavila video na svom profilu u kojem je ispričala kako se neugodno iznenadila u jednoj prodavnici sa slatkišima. Kada je ugledala šarene bombone i razne vrste slatkiša, bila je oduševljena, ali kada joj je trgovac rekao koliko koštaju, nije joj bilo svejedno.

“Opljačkana sam u Hrvatskoj”, napisala je u opisu videa.

Krenula je riječima:

“Iskreno, mogla bih sad zaplakati”, započela je Ašli priču. “Ugledala sam prodavnicu sa slatkišima koji su predobro izgledali. Poslala sam fotku porodici i moj tata je bio oduševljen izborom te sam odlučila uzeti ih. Sam biraš koliko želiš slatkiša, nešto poput samoposluživanja, i zatim ih odeš platiti”, objasnila je tiktokerka. 

Nastavila je:

“Došla sam na blagajnu i nisam znala koliko koštaju”, rekla je te dodala da ih je platila 27 evra. “Cijena za 100 grama je šest evra”, rekla je začuđeno. “Blagajnik mi je rekao da mogu platiti samo gotovinom, ali ja je nisam imala kod sebe”, nastavila je priču te rekla da ga je upitala može li otići po novac. “Razmišljala sam, ako mi kaže da odem po gotovinu, jednostavno se neću više vratiti jer – 27 evra, previše je to za obične slatkiše”, ponovila je. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Video možete pogledati OVDJE.

Još je rekla:

“Međutim, rekao mi je da ipak mogu platiti karticom”, rekla je razočarano te ih je na kraju kupila. “Sve što sada mogu je smijati se ovome”, zaključila je Ašli. 

Njen video pregledan je više od 153 hiljade puta te je skupio više od 400 komentara. Između ostalog javili su joj se i Hrvati koji su komentarisali da ih ta situacija ni najmanje ne čudi. “Istina, u gradovima kao što su Hvar, Split ili Dubrovnik često se događa da turistima naplate višu cijenu”, napisao joj je neko, na šta je tiktokerka odgovorila: “Da, upala sam u tu zamku.”

“Nikad ne bih kupila slatkiše koji stoje na otvorenom cijeli dan”, “Trebala si pitati za cijenu prije nego što si ih stavila u vrećicu”, “Takve prodavnice slatkiša su skupe u cijeloj Evropi, mogla si to pretpostaviti”, bili su još neki od komentara ispod njenog videa, prenosi “Index“.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zverev neće igrati u Pekingu

Zverev neće igrati u Pekingu

Biden protiv Netanyahua: Rješenje s dvije države mora se dogoditi

Biden protiv Netanyahua: Rješenje s dvije države mora se dogoditi