Categories: Novosti

Paus pozdravio Milanovićevu podršku o ukidanju tunelarine

Dalibor Paus

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus pozdravio je potporu predsjednika Zorana Milanovića koji je u Pazinu poručio da prolaz kroz Učku mora biti besplatan te je pozvao resorno Ministarstvo na brzu reakciju.

– Pozdravljamo i zadovoljni smo podrškom koja možda nije bila očekivana, jer je krenula s govornice tijekom svečane sjednice županijske skupštine u povodu Dana Istarske županije. Vjerujem da će inicijativa koju je IDS pokrenuo prošlog tjedna za ukidanje tunelarine kroz Učku uroditi plodom naročito sada kada je podržana s pozicije predsjednika republike, rekao je Paus novinarima u Pazinu.

Dodao je kako je IDS do sada očekivao i potporu od predsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture, ali je od njih nisu dobili.

Na pitanje novinara je li to svojevrsna potvrda da će IDS poduprijeti Zorana Milanovića na idućim predsjedničkim izborima, Paus je odgovorio kako to “zasigurno neće odmoći, već pomoći konačnoj odluci.

– IDS će uskoro donijeti odluku o tome kojeg će predsjedničkog kandidata ili kandidatkinju podržati, no o tome će odlučivati stranačka tijela. Ono što je u ovom trenutku jasno je to da sigurno nećemo podržati kandidate desnog političkog spektra, pogotovo ne one koje podržava Domovinski pokret, poručio je Paus.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Do sada je inicijativa za besplatan prolaz kroz tunel prikupila više od sedam tisuća potpisa, čime su, kako je rekao, “građani Istre, Kvarnera, ali i cijele Hrvatske, poslali jasnu poruku Vladi i ministru Butkoviću da je ukidanje tunelarine jedino pravedno i fer.

– Pozivamo građane da svojim potpisom pruže podršku peticiji za besplatan prolaz kroz Tunel Učku. Peticiju je moguće potpisati do nedjelje, nakon čega će svi prikupljeni potpisi biti uručeni nadležnom Ministarstvu i saborskom Odboru, poručio je Paus.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je u svom govoru na sjednici županijske skupštine jasno poručio kako prolaz kroz tunel Učku treba biti besplatan.

– Zašto se kroz taj tunel ne bi prolazilo besplatno, a koncesionar će ovako i onako trljat ruke, njima je uvijek dobro, rekao je Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Zverev neće igrati u Pekingu

Njemački teniser Saša Zverev odlučio je da se povuče sa turnira u Pekingu. Razlog je…

14 minuta ago

Šta se zna o prodaji imovine državne televizije BiH?

Sala puna novinara, nekoliko advokata, sudija koji je predsjedavao, ali ne i potencijalni kupci. Tako…

18 minuta ago

Održan ESG biznis forum Sparkasse Banke 

Na poslovnom forumu „ESG 2.0: ODRŽIVA TRANSFORMACIJA U PRIVREDI KAO ŠANSA ZA BIH“, koji je…

55 minuta ago

Slučaj "Zidan-Materaci" u Živinicama: Sudija odmah svirao kraj (VIDEO)

Nedjeljna utakmica 6. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever (treći rang bh.…

2 sata ago

Da li zeleni čaj pomaže u mršavljenju

Mnoge tvrdnje o zelenom čaju i gubitku težine pominju dvije komponente ovog pića: kofein i…

3 sata ago