in

NeskoH u pjesmi 'Pretvori đavole' otkriva svjetlo u tami unutrašnjih borbi – Hayat Production

NeskoH u pjesmi 'Pretvori đavole' otkriva svjetlo u tami unutrašnjih borbi – Hayat Production
Slatka-Tajna.Eu

NeskoH je kantautor koji neumorno radi i redovno nas obraduje novim singlovima i spotovima, otprilike svakih 3-4 mjeseca.

Njegova posljednja pjesma, “Pretvori đavole“ proizašla je iz igre riječi koje se odnose na naše unutrašnje “ja”.

NeskoH je kroz ovu pjesmu istraživao kako se nosimo s unutrašnjim strahovima i kako možemo nadvladati negativne osjećaje.

“Đavo”, koji u religiji simbolizira zlo, u ovoj pjesmi predstavlja zle ljude s kojima se, nažalost, svi susrećemo.

Ovi “zli” ljudi vraćaju ga u ratno djetinjstvo, kada je sa 12 godina bio poslan u nepoznati dio svijeta, gotovo potpuno sam.

U tim trenucima tražio je utjehu u simbolu Ljiljana, koji je za njega, kao i za mnogu drugu djecu, predstavljao nadu, pobjedu i slobodu.

Spot za ovu pjesmu također nosi snažnu simboliku. U modernom dobu, pjesma bez spota gotovo da ne postoji, pa je NeskoH želio vizualno dočarati riječi pjesme kontrastom između svjetla i tame, odnosno dobra i zla.

Svjetlo je prikazano prelijepim pejzažem otoka Friula, a djevojčica Džana iz Sarajeva, koja trenutno živi u Marseju, svojim mladalačkim duhom utjelovila je simbol Ljiljana.

Tamniji aspekt spota dočaran je uz svijeće i ambijent misterije, u čemu je značajnu ulogu imala mlada umjetnica Nelle, čiji je ples savršeno doprinio atmosferi koju su željeli postići.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kao i u svakoj svojoj pjesmi, Neskoh nosi snažnu poruku.

Ova pjesma predstavlja život u svim njegovim kontrastima – pozitivan i negativan, sretan i tužan.

Pjesma je po svojoj strukturi složena, s mnogo detalja i simbolike, zamišljena kao plovidba nemirnim morem punim talasa.

Iz pjesme se može izvući i politička poruka: političari bi trebali obratiti više pažnje na djecu koja odrastaju u zemlji punoj kontrasta, jer toj djeci je potrebna sigurnost i bolja budućnost.

Na pjesmi je uglavnom radio sam, uz podršku nevjerovatnog bubnjara Remija Philipa, kao i prijatelja iz raznih dijelova svijeta koji su pomogli u aranžmanu.

Kao i uvijek, NeskoH ističe koliko mu znači suradnja s međunarodnim muzičarima, što pjesmi daje posebnu dimenziju.

Što se tiče budućih projekata, NeskoH planira duet s jednim od najoriginalnijih repera s naših prostora, koji je ujedno pobjednik velikog muzičkog takmičenja.

Karačić Amela

Spot pogledajte na linku:

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Čast je biti na parketu sa Jokićem

Čast je biti na parketu sa Jokićem

Koliko slušalice zaista oštećuju sluh?

Koliko slušalice zaista oštećuju sluh?