in

Pilana u Mrkoplju izgorjela u požaru

Pilana u Mrkoplju izgorjela u požaru
Slatka-Tajna.Eu
Pilana u Mrkoplju izgorjela u požaru

Ilustracija

Foto: Dnevnik / HRT

Pilana u Mrkoplju u potpunosti je izgorjela u požaru popodne, a vatra je lokalizirana oko 16.35, doznaje se od Javne vatrogasne postrojbe Delnice.

Javna vatrogasna postrojba Delnice dobila je dojavu o požaru oko 14.25 u nedjelju. Na gašenje su krenuli vatrogasce iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Mrkopalj, koji su se pridružili delničkim kolegama. Ubrzo su pozvani i vatrogasci iz DVD-a Vrata i Fužine tako da je u gašenju požara sudjelovalo oko 50 vatrogasaca.

Prostor pilane je posve izgorio. No, tvornica peleta koja se nalazi u neposrednom susjedstvu pilane je naporom vatrogasaca obranjena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pilana i tvornica peleta u vlasništvu su tvrtke Drvenjača. Godišnji kapacitet pilanske prerade pilane Mrkopalj bio je 30.000 prostornih metara drvne sirovine od koje se proizvode jelove piljenice, letve i grede, jelova piljena građa, podne i zidne obloge, elementi za palete i drvene kutije, transportne palete, srednjice za višeslojne parkete i ploče, te peleti od drva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zapečeni rižoto na italijanski način

Zapečeni rižoto na italijanski način

FK Bajern se oglasio o povredi Hari Kejna

FK Bajern se oglasio o povredi Hari Kejna