in

Borčev bod za istoriju protiv Panatinaikosa (FOTO, VIDEO)

Borčev bod za istoriju protiv Panatinaikosa (FOTO, VIDEO)
Slatka-Tajna.Eu
Borčev bod za istoriju protiv Panatinaikosa (FOTO, VIDEO)

Fudbaleri Borca na sjajan način su debitovali u grupnoj faze UEFA Konferencijske lige pošto su večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrali 1:1 protiv Panatinaikosa.

Grčki tim u grad na Vrbasu je doputovao kao veliki favorit s obzirom na veće iskustvo i mnogo jaču ekipu (na fudbalskom tržištu vrijednu 110 miliona dok Borčev tim vrijedi nepunih devet miliona) ali se to večeras nije toliko osjetilo jer su “crveno – plavi” u većem dijelu meča bili ravnopravan rival.

Gosti su do vodećeg gola došli u 11. minutu preko Anastasiosa Bakasetasa kojem nije bilo nimalo teško da sjajnu asistenciju Filipa Mladenovića pretvori u pogodak.

Nije se ekipa Mladena Žižovića uplašila rivala, prijetila je uglavnom udarcima iz daljine a najbliže je bio Đorđe Despotović u 26. minutu ali nedostajalo je malo preciznosti da to bude evrogol.

Drugo poluvrijeme Borac je otvorio sjajno. Vidjela se ogormna energija i jednako velika želja i da postignu gol a to je nagrađeno u 50. minutu kada je Despotović zatresao mrežu gostiju i upisao se u istoriju kao prvi igrač “crveno – plavih” koji je postigao gol u nekom UEFA ligaškom takmičenju.

Nedugo zatim Erera je imao sjajnu priliku za preokret ali je golman gostiju spasio svoj tim blamaže. PAO je u nastavku meča ima dvije dobre prilike za pobjedu ali nije uspio da pronađe put do mreže domaćina koji je napravio jedno od najvećih iznenađenja u 1. kolu Konferencijske lige.

Borac u narednom kolu 24. novembra gostuje kod kiparskog APOELA.

Tekstualni prenos uživo pratite na našem portalu:

Drugo poluvrijeme

90+4′ – Kraj je u Banjaluci. Borac je osvojio veliki bod i ispisao novu stranicu klupske ali istorije fudbala u Republici Srpskoj i BiH.

80′ – Opasni su gosti bili u posljednjih dvadesetak minuta. Jedmom je šiškoviski spasio Borac a drugi put stativa.

62′ – Preuzeli su domaći fudbaleri incijativu i vidi se da žele gol. Ipak, PAO je pokazao koliko je opasan. Došla je lopta pred gol Borca ali na sreću Šporar je promašio iz velike blizine.

52′ – Borac je u naletu. Erera je zamalo domio preokret ali golma gostiju Dragovski je spasio svoj tim. Kakvu energiju su “crveno – plavi” unijeli u drugo poluvrijeme.

50′- GOOOL: Despotović je postao prvo igrač Borca koji je postigao gol u grunpoj fazi UEFA takmičenja.

 

48′ – Počelo je drugo poluvrijeme. Nije Žižovič ništa mijenjao u sastavu Borca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prvo poluvrijeme

45+1′ – Završeno je prvo poluvrijeme u Banjaluci. Panatinaikos na odmor ide sa golom prednosti koji je apsolutno zaslužio.

40′ – Još pet minuta je do isteka regulaarnog dijela prvog poluvremena, I dalje je1:0 za goste,

31′ – Borac se uspostavio svoj ritam i ravnopravan je rival Grcima.

21′ – Mladenović i Đuričić u redovima gostiju kontrolišu sve što dešava na meču. Sve akcije idu preko njih i grčki tim želi da udvosturči prednost u Banjaluci. Ni Borac se ne predaje i traži šansu za izjednačenje. Imao je Kulašin dobru priliku za 1:1 ali četvrti udarac ka golu gostiju nije pgodio metu.

11′ GOOL: Panatinaikos je izveo brzu akciju koju je Bakasetas pretvorio u 1:0.

 

5′ – Korner za grčki tim, stvorila se gužva pred golom domaćina ali napravili su gosti faul u napadu.

1′ – Počeo je meč Borac – Panatinaikos. Po prvi put u na Gradskom stadionu u Banjaluci čula se himna Konferencijske lige a na centru terena je raširena popularna “mušema” sa znakom ovog UEFA takmičenja čime je zvaničnio otvorena evropska jesen “crveno – plavih”.

Desetak minuta je do početka meča a evo i početnih sastava dva tima:

 

BORAC: Šiškovski, Vukčević, Majers, Karolina, Erera, Ogrinec, Skorup, Kulašin, Savić, Srećković, Despotović. Trener: Mladen Žižovi

 

PANATINAIKOS: Dragovski, Mladenović, Šenkeveld, Ingason, Katsiras, Maksimović, Čerin, Đuričić, Bakasetas, Pelistri, Šporar. Trener: Dijego Alonso

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Predsjednik Milanović pratio vojnu vježbu OS RH “HARPUN 24”

Predsjednik Milanović pratio vojnu vježbu OS RH “HARPUN 24”

Sindikat pomoraca traži od međunarodnih institucija pregled Jadrolinijinih brodova

Sindikat pomoraca traži od međunarodnih institucija pregled Jadrolinijinih brodova