Categories: Sport

Karačić pred Posušje: Moramo vratiti izgubljene bodove

Fudbaleri Posušja i Širokog Brijega u komšijskim derbijem na „Mokrom Docu“ u petak u 18 sati otvoriće 10. kolo WWin lige BiH.

Iako je bilo kratko razdoblje između derbija sa Sarajevom i gostovanja u Posušju, kako je istakao trener Širokog Toni Karačić, njegova ekipa dobro se odmorila i kvalitetno pripremila za novi izazov.

“Imamo još jedan trening do utakmice s Posušjem i nakon toga će nam sve biti jasnije”, kazao je Karačić u uvodu i doda kako još uvijek ima problema s igračkim kadrom.

“Roster koji imamo nas ograničava, ali ćemo pokušati što kvalitetnije se suprotstaviti Posušju” naglasio je trener Širokog Brijega.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Toni Karačić je naglasio kako je Posušje svojim igrama pokazalo da oni nisu nikakvo iznenađenje, jer su ekipa koja ima kontinuitet.

“Njihove su izvedbe maksimalno u skladu s kvalitetom. Očekuje nas kvalitetan protivnik, ali mi smo prevelik broj bodova prosuli i nama je svaka utakmica važna kako bismo vratili izgubljeno. Gore ćemo se postaviti čvrsto, moramo biti pragmatični zbog nedostatka igrača i pokušat ćemo doći do pobjede”, poručio je Karačić.

Mladi veznjak Filip Matić je odlično ušao u sezonu i postigao je dva pogotka, a kako je naglasio nada se još boljem učinku u dresu Širokog Brijega.

“Izuzetno sam zadovoljan što sam postigao pogodak na derbiju protiv Sarajeva i drago mi je zbog navijača što smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Posušje je kvalitetan protivnik, ali mi na ovo gostovanje idemo igrati svoju igru i želimo ostvariti pobjedu”, kaže Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Borac sprema poklone za vjerne navijače

Istorijska noć u Banjaluci završena je sjajnim podvigom Borca koji je remizirao 1:1 sa Panatinaikosom…

2 sata ago

Izraelski napad presjekao cestu kojom se bježalo iz Libanona

Izrael je i tijekom noći nastavio sa zračnim napadima na ciljeve Hezbolaha u Libanonu. U…

2 sata ago

Žene koje varaju najčešće izgovaraju ove tri rečenice

Prevara nije nešto niti prijatno niti lijepo ni u kom odnosu. Ako niste zadovoljni trenutnim…

3 sata ago

Bešiktaš bez navijača u Lionu

​Navijačima turskog fudbalskog kluba Bešiktaš biće zabranjeno prisustvo u Lionu na utakmici Lige Evrope protiv…

4 sata ago

‘SB’ NA LICU MJESTA / ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE DRONOM: Apokaliptični prizori iz Srednje Bosne, potraga za nestalim, nema struje, prekinute putne komunikacije…

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/sb_dron_11.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/sb_dron_11.jpg","caption":"Foto: SLOBODNA BOSNA","bg":"7c7976"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/dronnn_sb.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/dronnn_sb.jpg","caption":"","bg":"8f8d89"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/kis_slobodna_b.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/kis_slobodna_b.jpg","caption":"Foto: SLOBODNA BOSNA","bg":"292d2c"}] Velika količina oborina pala je na kiseljačkom i kreševskom području.…

4 sata ago