in

Klop objasnio prelazak u Red Bul

Klop objasnio prelazak u Red Bul
Slatka-Tajna.Eu
Klop objasnio prelazak u Red Bul

Jirgen Klop prokomentarisao je imenovanje za direktora globalnog fudbala u kompaniji Red Bul.

Njemački trener će na novoj poziciji, od 1. januara 2025, nadlegati Red Bulovu međunarodnu mrežu fudbalskih klubova – Salcburga (Austrija), Lajpciga (Nemačka), Njujorka (SAD) i Bregantina (Brazil).

Neće biti uključen u dnevne operacije klubova, ali će obezbijediti stratešku viziju, podršku sportskim direktorima u napretku Red Bulove filozofije, objavili su iz kompanije.

Osim toga, 57-godišnji fudbalski stručnjak će služiti i kao podrška za Red Bulovu globalnu operaciju skautiranja i doprinositi treningu i razvoju trenera.

“Poslije skoro 25 godina pored linije, ne mogu da budem više uzbuđen zbog uključenja u ovakav projekat. Možda se moja uloga promijenila, ali moja strast za fudbal i ljude koji čine igru nije”, rekao je Klop.

Nijemac je trenersku karijeru počeo 2001. u Majncu, sedam godina kasnije je preuzeo Borusiju Dortmund, koju je vodio do 2015. kada je sjeo na klupu Liverpula koji je napustio na kraju prethodne sezone.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Pridruživši se Red Bulu na globalnom nivou, želim da razvijam, unaprijedim i podržim nevjerovatan fudbalski talenat koji imamo na raspolaganju. Mnogo je načina na koji to možemo da uradimo koristeći elitno znanje i iskustvo koje Red Bul posjeduje učeći od drugih sportova i drugih industrija”, istakao je Klop.

“Zajedno možemo otkriti šta je moguće. Vidim svoju ulogu prvenstveno kao mentora za trenere i upravu svih Red Bulovih klubova, ali konačno ja sam dio organizacije koja je jedinstvena, inovativna i gleda unaprijed”, zaključio je njemački stručnjak.

Direktor korporativnih projekata i investiranja u Red Bulu Oliver Minclaf opisao je ovu vijest kao najveće imenovanje u istoriji Red Bula u fudbalu.

“Veoma smo ponosni na ovo izvanredno i sigurno najjače pojačanje u fudbalskoj istoriji Red Bula. Jirgen Klop je jedna od najvećih i najuticajnijih figura u svjetskom fudbalu, sa izvanrednim vještinama i harizmom. U svojoj ulozi direktora fudbala on će promijeniti igru u našem investiranju u međunarodni fudbal i nastaviti razvoj. Nadamo se vrijednim i ključnim impulsima u ključnim dijelovima kako bi naši klubovi bili bolji, kolektivno i pojedinačno”, istakao je Minclaf.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Caffe Europa: Broj supova koji gnijezde na sjevernojadranskim otocima u porastu

Caffe Europa: Broj supova koji gnijezde na sjevernojadranskim otocima u porastu

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH ponovo obustavila rad

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH ponovo obustavila rad