Categories: Biznis

Udruženje poslodavaca KS poziva Vladu i institucije vlasti KS da intenziviraju rad na usaglašenim inicijativama i zaključcima za poboljšanje poslovnog ambijenta

Članovi Upravnog odbora su iskazali nezadovoljstvo ostvarenim napretkom u realizaciji ključnih inicijativa i zaključaka sa zajedničkih sastanaka a koje je Udruženje iniciralo.

Ističemo da radne grupe formirane s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo nažalost nisu polučile rezultate, a posebno je to vidljivo u oblastima rada i zapošljavanja, komunalne privrede, parafiskalnih nameta, obrazovanja odnosno nedonošenje Zakona o dualnom obrazovanju.  Posebno naglašavamo da smo imali niz inicijativa i projekata ali na kojim nije došlo do konkretnih aktivnosti ni koordinacije.

Unatoč kontinuiranim naporima i aktivnom učešću Udruženja poslodavaca KS u svim ovim i drugim inicijativama, izražavamo nezadovoljstvo zbog nedostatka napretka i realizacije dogovorenih ciljeva te pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da intenzivira rad na ovim projektima od ključnog značaja za poslodavce i ekonomiju našeg kantona.

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo će i dalje aktivno pratiti i učestvovati u svim procesima koji su od interesa za privredu, te nastaviti pripremati i inicirati konkretne i konstruktivne prijedloge kako bismo zajednički unaprijedili poslovno okruženje u realnom sektoru u KS.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Nakon završenih lokalnih izbora, godišnjih odmora i drugih okolnosti koje su možda usporile napredak, Udruženje još jednom poziva Vladu KS da skupa iskoristimo vrijeme do kraja godine i određene planirane a nerealizirane aktivnosti stavimo u fokus zajedničkih aktivnosti i konkretizujemo do kraja godine. Također se poziva Vlada KS da se organizuje tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o ključnim prioritetima za poboljšanje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede te da se urgentno počne sa rješavanjem nagomilanih problema sa kojima se poslodavci u Kantonu Sarajevo susreću.

Redakcija

Recent Posts

Fudbaler Panatinaikosa pronađen mrtav (FOTO)

Grčki mediji su prenijeli vijest da je Džorž Boldok, fudbaler Panatinaikosa, pronađen mrtav. Defanzivni igrač…

22 minute ago

State Department: Libanon neće biti nova Gaza

Bijela kućaFoto: Ilustracija / ShutterstockSAD je upozorio Izrael da je protiv bilo kakve ofenzive u…

30 minuta ago

Srpski milioner iz Like neće “u penziju”, kupuje novi klub (FOTO)

Još kao mlad čovjek, bio je jedan od pionira tehnološkog razvoja iz kojeg je u…

2 sata ago

Kako se prikuplja novac za zaštitu od prirodnih nesreća u Federaciji BiH?

Za Jablanicu 30 hiljada evra godišnje, za Centar Sarajeva više od osam miliona. Tako se,…

3 sata ago

Šok: Bili Beron završio karijeru

Američki košarkaš Bili Beron završio je karijeru. Bivši košarkaš Crvene zvezde i ljubimac navijača, Bili…

4 sata ago

Savjet HNB-a: Ukupna izloženost sistemskim rizicima na umjerenoj razini

HNBFoto: Patrik Macek / PIXSELLUkupna izloženost sistemskim rizicima na kraju drugog tromjesečja 2024. ostala je…

5 sati ago