Categories: Novosti

Pronađeno još jedno tijelo žrtve poplava i klizišta u BiH

Pronađeno je još jedno tijelo žrtve poplave i odrona u Donjoj Jablanici, potvrdio je Kenan Šašić, iz Civilne zaštite Jablanica, 10. oktobra za Radio Slobodna Evropa.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnih poslova Srbije, kada je tijelo pronađeno na terenu su radili pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz Srbije, spasioci iz Crne Gore i bh. entiteta Republika Srpska.

Članovi Specijalističkog spasilačkog tima iz Srbije rade na pretraživanju i raščišćavanju terena u Donjoj Jablanici, 10. oktobar 2024.

Do sad su pronađena 23 tijela stradalih, od čega 17 u Jablanici i tri u Konjicu u sjevernoj Hercegovini, te tri u Fojnici u središnjoj Bosni.

Vlasti i dalje tragaju za nekoliko nestalih osoba, ali njihov tačan broj nije saopćen.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Velike padavine pogodile su u noći s četvrtka na petak 4. oktobra sjevernu Hercegovinu i centralnu Bosni, te su izazvale bujice, poplave i klizišta. Prekinuta je željeznička i cestovna komunikacija između Sarajeva i Mostara.

Zemlje regije i EU-a uputile su spasilačke ekipe, novčanu i drugu pomoć za preživjele te saniranje šteta. Vlada Federacije BiH proglasila je “stanje prirodne nesreće” na području ovog entiteta.

Redakcija

Recent Posts

“Azuri” prokockali dva gola prednosti

Fudbaleri Italije i Belgije odigrali su derbi utakmicu u Ligi nacija u kojoj su navijači…

6 minuta ago

U JABLANICI KAMENOLOM: Sumnja se da je ilegalna sječa šume doprinijela tragediji sela Zlate

Odroni kamenja i balvana nošeni bujicom u selu Zlate odnijele su dva života i ostavile…

12 minuta ago

Zlatko Dalić pozvao Nediljka Labrovića

Golman hrvatske fudbalske reprezentacije, Dominik Kotarski, propustiće predstojeće utakmice u Ligi nacija. Hrvatska sutra u…

2 sata ago

Potukli se Biberović i Brajant (VIDEO)

Derbi drugog kola Evrolige je zasigurno meč u Turskoj između Efesa i Fenerbahčea, gdje je…

4 sata ago

Snaga djevojčica: Kako mlade liderice mijenjaju svijet za bolje sutra

Međunarodni dan djevojčicaFoto: Ilustracija / ShutterstockOvogodišnja tema Međunarodnog dana djevojčica, koji se obilježava 11. listopada,…

4 sata ago