Categories: Biznis

Njemačka organizacija Help osigurala opremu za poplavama pogođene porodice u Konjicu i Jablanici

Njemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe BiH u saradnji s Ambasadom Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, osigurala je isporuku opreme stanovništvu pogođenom poplavama u Opštinama Konjic i Jablanica.

Uz pomoć lokalnih opštinskih službi, Civilne zaštite Konjic i Jablanica, te Gorske službe spašavanja Konjic, deset porodica primilo je pakete koji sadrže isušivače vlage, agregate, perače i grijalice. Ova pomoć omogućava ugroženim porodicama da spriječe daljnju štetu na poplavljenim kućama i ponovo osiguraju uslove za život u svojim domovima.

Pored toga, industrijska peć i posuđe donirani su Udruženju žena “Most” Jablanica. Ova oprema će omogućiti pripremu toplih obroka za timove za potragu i spašavanje, pripadnike Civilne zaštite iz raznih dijelova zemlje, kao i za stanovnike Jablanice pogođene poplavama. Donacija je od posebnog značaja jer mnogi stanovnici, zbog prekida u snabdijevanju električnom energijom ili smještaja u kolektivnim centrima, trenutno nemaju pristup toplim obrocima.

Help – Hilfe zur Selbsthilfe misija u Bosni i Hercegovini izražava zahvalnost kompaniji Express Courier d.o.o., ovlaštenom zastupniku za UPS (United Parcel Service) u BiH, koja je besplatno osigurala transport donirane opreme do ciljanih lokacija. Express Courier d.o.o. je dugogodišnji partner u donacijama i pružanju logističke podrške za različite humanitarne akcije u Bosni i Hercegovini, čime pokazuje visok stepen društvene odgovornosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Donacija opreme je realizovana kroz program „Inicijativa za rehabilitaciju domaćinstava nakon poplava: Korištenje odvlaživača zraka, grijača i generatora energije za brzi oporavak“, koji je podržala Ambasada Savezne Republike Njemačke u BiH. Timovi Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. BiH obišli su ugrožena područja i lično isporučili opremu.

Redakcija

Recent Posts

‘Vozim traktor da bi normalnije živio’, takva je plata Željeznica RS

Da li se može živjeti sa 490 evra? Ovo pitanje svaki dan sebi postavlja Svetislav…

4 minute ago

cigani hamidovic hrustic hopic cizmic tursinovic halilovic salkanovic osmanovic

mercedes 270cdi mesem e duco te sevlia e cuveni ade europa asnden te inaitume jasno…

49 minuta ago

Medalja na EP, druga u Svjetskoj seriji

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević završila je svoju najbolju sezonu kao druga biciklistkinja svijeta nakon…

2 sata ago

Rusija tvrdi da Zelenskijev ‘plan za pobjedu’ gura NATO u izravan sukob s Moskvom

Rusija tvrdi da Zelenskijev 'plan za pobjedu' gura NATO u izravan sukob s MoskvomFoto: Ilustracija…

2 sata ago

Učinićemo sve da Engleska bude uspješna

Njemački trener Tomas Tuhel izjavio je da je veoma ponosan što je postao novi selektor…

4 sata ago

‘TO NEĆEMO DOZVOLITI!’: Bećirović reagirao na Schmidtovu skandaloznu izjavu

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/ezy_watermark_11-04-2024_12-09-03-5390pm.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/ezy_watermark_11-04-2024_12-09-03-5390pm.jpg","caption":"Foto: Slobodna Bosna","bg":"b8b5b5"}] "Prije nego što je visoki predstavnik Christian Schmidt na nedopustiv način izjednačio…

4 sata ago