Categories: Biznis

Kompanije Agreks i Agrostok dobile halal certifikat

Halal certifikat potvrđuje da su svi segmenti proizvodnog procesa, od uzgoja do finalnih proizvoda, u skladu s najvišim standardima kvalitete koji su propisani Halal standardom. Ovaj proces zahtijevao je temeljitu reviziju i prilagodbu svih faza proizvodnje, a kompanije Agreks i Agrostok pokazale su izuzetnu posvećenost i profesionalizam.

Certificiranje ovih kompanija predstavlja važan korak ka proširenju tržišnih mogućnosti, posebno u kontekstu rastuće potražnje za halal proizvodima, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. Uz halal certifikat, Agreks i Agrostok će sada moći ponuditi svoje proizvode široj populaciji, čime dodatno jačaju svoju konkurentnost i prepoznatljivost.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Uspješno implementiranje Halal standarda u našim proizvodnim pogonima i dobijanje halal certifikata je u skladu sa našim opredjeljenjem da proizvodimo kvalitetnu, zdravstveno bezbijednu i Halal hranu. Ponosni smo što će od sada naši proizvodi nositi oznaku Halal, čime smo ispunili zahtjeve i očekivanja velikog broja naših kupaca i potrošača. Kompanije Agreks i Agrostok doo svakodnevno analiziraju i poduzimaju stalne aktivnosti na poboljšanju efikasnosti Halal kvaliteta prozvoda. Halal certificiranjem su obuhvaćeni proizvodi: konzumna jaja, stočna hrana, te rasplodna goveda. Pored domaćeg tržišta kompanije Agreks i Agrostok doo plasiraju svoje proizvode na tržiste Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Italije“ – rekao je direktor kompanije gospodin Predrag Miličić.

Redakcija

Recent Posts

Objavljeno kada Đoković izlazi na teren u Rijadu, cifra za koju se bori je nestvarna

U prestonici Saudijske Arabije Rijadu, od 16. do 19. oktobra održaće se teniska ekshibicija pod…

1 sat ago

Tužilaštvo traži pritvor za maloljetnika koji je 49 puta prijetio bombom sarajevskim školama

Postupajući tužilac je zatražio od Opštinskog suda u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor maloljetniku osumnjičenom…

1 sat ago

Zrinjski pobjedom protiv Radnika zasjeo na vrh tabele

Fudbaleri Zrinjskog savladali su večeras u Mostaru Radnik iz Bijeljine u odgođenoj utakmici trećeg kola…

3 sata ago

Cijene hrane i dalje divljaju – kako preživjeti zimu?

Otvoreno - kako preživjeti zimu?Foto: HRT / HTVVlada je danas odlučila kako će od Nove…

3 sata ago

Siner deklasirao bijesnog Medvedeva (VIDEO)

Prvi teniser svijeta Janik Siner deklasirao je Danila Medvedeva (6:0, 6:3) na egzibiciji "Slem šest…

5 sati ago

Nastavljeno suđenje Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću

U Sudu Bosne i Hercegovine 16. oktobra je nastavljeno suđenje predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska…

5 sati ago