in

Hajdaš Dončić: Razgovaramo s lijevim centrom i centrom o misiji vojnika

Hajdaš Dončić: Razgovaramo s lijevim centrom i centrom o misiji vojnika
Slatka-Tajna.Eu
Hajdaš Dončić: Razgovaramo s lijevim centrom i centrom o misiji vojnika

Siniša Hajdaš Dončić

Foto: HTV / HRT

Gost emisije Oporbeni zarez je bio predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji je kazao kako u SDP-u ima mjesta za sve koji žele kvalitetnim politikama i programima sudjelovati u kreiranju bolje, otvorenije i pravednije Hrvatske.

Istaknuo je kako je zadovoljan izlaznim anketama i kako kaže, cilj je SDP-a da bude prva politička opcija u Hrvatskoj stoga što SDP ima program, ideje i ljude koji mogu kvalitetno provoditi programe.

Hajdaš Dončić govori kako je normalno da je bivši predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, postao potpredsjednik Hrvatskog sabora stoga što je on to zaslužio dosadašnjim radom.

Premijer Andrej Plenković je ljut na Hajdaša Dončića, ali on na to ne reagira stoga što ne želi govoriti takvim vokabularom kojim se koristi premijer.

– Izrijekom da je HDZ zločinačka organizacija, htjeli smo da to ostane u trajnom spomenu građana RH te da je HDZ bio pravomoćno osuđen kao organizacija za izvlačenje novaca kroz aferu FIMI media i to mora biti jasno u javnom prostoru, istaknuo je.

Plenković kaže da Hajdaš Dončić misli glavom Zorana Milanovića. Hajdaš Dončić naglašava kako on misli svojom glavom, ali, kako kaže, postavlja se pitanje čijom misli Andrej Plenković.

Sudjelovanje hrvatskih vojnika u međunarodnoj misiji

Osvrnuo se na sudjelovanje hrvatskih vojnika u međunarodnoj misiji te je kazao da SDP glede toga ima jasnu politiku.

– Sukreatori vanjske politike su Vlada i predsjednik države. Zoran Milanović je 7-8 puta uputio poziv premijeru da sazovu dva tijela i prodiskutirati o određenim stvarima koje trebaju biti nacionalni interes. Andrej Plenković je to odbio, naglasio je.

Hajdaš Dončić je naglasio kako se po ovom pitanju razgovara s lijevim centrom i centrom i smatra kako će se postići zajednički stav što se tiče glasanja o jednom dijelu sudjelovanja u misiji NATO-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Glasa se o 13 ili 14 zajedničkih misija i osim te jedne misije ništa nije sporno. Samim time povećavamo za 80 posto naš kontingent hrvatskih vojnika koji se nalaze u nekim drugim članicama NATO saveza, što je naša obveza, istaknuo je.

Smatra da je „rat” oko SOA-e neozbiljan. S jedne je strane, premijer pokušao bagatelizirati SOU.

– Ozbiljno pitanje je bilo pitanje Ranka Ostojića, na koji način rusku kapital sudjeluje u financiranju Zorana Milanovića, a ministar vanjskih poslova radi cirkus iz RH, dodao je.

Kazao je kako SOA ima svoj integritet i ona čuva strateške interese Hrvatske.

Hajdaš Dončić je kazao kako misli da premijer ne vodi zemlju jer Hrvatska zbog inflacije ima višak proračunskih sredstava, ali, kako kaže, to ne govori o sposobnosti Andreja Plenkovića, već o tome da je Hrvatska nerazvijena.

– Što su zemlje nerazvijenije, imaju veću mogućnost korištenja sredstava EU, govori.

Pogledajte više u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UniCredit Bank ponovo prepoznat kao najbolja banka u transakcijskom poslovanju i plaćanjima prema

UniCredit Bank ponovo prepoznat kao najbolja banka u transakcijskom poslovanju i plaćanjima prema

Crnogorskog rukometaša izujedali psi

Crnogorskog rukometaša izujedali psi