in

PUKLA TIKVA: Kuha na relaciji Mostar-Banja Luka, traje tihi medijski rat između Čovića i Dodika, ovo su dokazi…

PUKLA TIKVA: Kuha na relaciji Mostar-Banja Luka, traje tihi medijski rat između Čovića i Dodika, ovo su dokazi…
Slatka-Tajna.Eu
PUKLA TIKVA: Kuha na relaciji Mostar-Banja Luka, traje tihi medijski rat između Čovića i Dodika, ovo su dokazi…

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da nacizam u Europi nije pobijeđen i da ga ponovo u potpunosti podržava Zapad, koji se istovremeno bavi i prekrajanjem povijesti.

Dodik je kazao da nije slučajno to što europski lideri zatvaraju oči pred oživljavanjem nacizma i “smeđom kugom” na kontinentu.

-Postoji istorijski revanšizam: kada pogledate biografije utjecajnih ljudi u EU, vidjet ćete da su mnogi od njih potomci radnika Gestapoa i nacističkog Vermahta, rekao je Dodik za Rusku gazetu.

Dodik je istaknuo da se Rusija danas ponovo bori s formiranjem unipolarnog svijeta, odrazom zla.

-Slušao sam u govoru Vladimira Putina u Munchenu 2007. godine, bio je prijedlog Zapadu da održi ravnotežu i stabilnost. Ali Zapadu nije bio potreban mir. Angela Merkel i njoj slični otvoreno su priznali da ne namjeravaju se pridržavati sporazuma iz Minska samo su željeli dobiti na vremenu kako bi bolje pripremili Ukrajinu za konfrontaciju s Rusijom, ustvrdio je Dodik.

Kazao je da se Zapadnjaci slično ponašaju i na Balkanu.

-Njima nije važan Daytonski mirovni sporazum. Oni pokušavaju reformirati BiH nauštrb interesa srpskog naroda, da unište Republiku Srpsku i stvore centraliziranu poslušnu državu na čelu s proameričkim bošnjačkim političkim elitama, rekao je Dodik.

Dodik, koji je u Kazanju s izaslanstvom Republike Srpske obilježio 80 godina od oslobođenja Beograda od fašističke okupacije, rekao je za Rusku gazetu da je oslobođenje Beograda praznik ne samo za Srbe i Ruse, već i za cijelo slobodoljubivo čovječanstvo.

Govorio je o “težnjama Zapada prema Istoku, na politike Napoleona i Hitlera, te kazao da ti procesi nikada neće stati i da se Zapad suočava s nedostatkom resursa”.

-Zapadne korporacije i imperijalisti će uvijek težiti da preuzmu naše prirodne resurse, dodao je Dodik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










No, ta vijest i ne bi bila toloko zanimljiva da je nije objavio i HMS, medijsko glasilo Čovićevog HDZ-a. I To pod naslovom: „Dodik u Rusiji preuzeo ruski narativ“!

Sasvim je jasno da na relaciji Dodik-Čović traje tihi rat nakon što je lider SNSD-a uputio kritike na račun osvetoljubivog strateškog partnera iz Mostara.

Podsjetimo, nakon posljednjeg ročišta na Sudu BiH Dodik je ponovno kritizirao i vrijeđao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, stranke-partnere koji s SNSD-om čine vlast na državnoj razini, ali je iznio i tvrdnje o “nemoralnim ponudama” kao uvjetu za oslobađajuću presudu. Kaže kako ih nije prihvatio.

On je izravno kritizirao i partnere koje sa SNSD-om čine vlast na državnoj razini – predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i stranke Trojke (SDP-NiP-NS), optužujući ih kako se sastaju i dogovaraju bez njega. Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH, kao rijetko do sada jer se radi o njegovom najvjernijem političkompartneru kojeg nerijetko zove i prijateljem, oštro je kritizirao jer je “dozvolio polaganje zakletve” PDP-ovcu Nenadu Vukoviću.

Podsjetimo da je Vuković u Dom naroda ždrijebanjem izabran umjesto SNSD-ove Snježane Novaković Bursać, čime SNSD više nema četiri, već tri izaslanika. Predsjednik RS-a ljut je i jer je SDS-ov izaslanik povukao sovj prijedlog zakona o uklanjanju stranih sudac iz Ustavnog suda BiH.

“Glavni cilj im je bio razvaliti strukture SNSD-a i četvrtog izaslanika u Domu naroda kako bi doveli jednog špekulanta. Evo vidite, i onaj iz SDS-a povlači prijedlog zakona koji je stavljen na dnevni red. Druga stvar, potpuno neopravdano, mimo procedura, Dragan Čović je dozvolio da ovaj položi zakletvu. To nije mogao uraditi. Sada su vidjeli, imaju neku svoju dvojicu poslušnika u Domu naroda. On je dao alibi SDA-u. Usput, naravno, napadajući vlast RS-a koja je SDS podržao taj prijedlog i uvrstio u dnevni red. Ali u ovoj Bosni možeš svašta. I uvijek se sjetim one Ive Andrića ‘kada uđeš u Bosnu, prestaje logika’. I prestao sam se iznenađivati”, očito ogorčen, komentirao je Dodik.

(SB)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zvijezda Bajera povrijeđena u saobraćajki (VIDEO)

Zvijezda Bajera povrijeđena u saobraćajki (VIDEO)

Real bez jednog od najboljih igrača dočekuje Zvezdu

Real bez jednog od najboljih igrača dočekuje Zvezdu