Categories: Estrada

Farah Nuhić iz Sarajeva osvaja međunarodnu scenu i donosi prepoznatljivost Bosni i Hercegovini – Hayat Production

Farah Nuhić, talentovana solistica iz Sarajeva, nastavlja graditi međunarodnu karijeru nakon što je na festivalu “Golden Voice” na Malti osvojila dva treća mjesta, u konkurenciji učesnika iz 29 zemalja

Ovaj uspjeh donio joj je poziv za učešće na prestižnom festivalu “Amber Voice” u Rigi, koji će se održati od 27. do 29. oktobra.

Festival “Amber Voice” poznat je po promociji mladih vokalnih talenata i kulturne raznolikosti. Događaj će se održati u Kulturnom centru “Ulbrokas Perle” u Rigi, a okupiće više od 150 učesnika iz cijelog svijeta.

Takmičari će izvoditi pjesme iz raznovrsnih muzičkih žanrova – od popa, roka i džeza do klasične muzike i mjuzikla. Njihove nastupe ocjenjivat će međunarodni žiri sastavljen od priznatih svjetskih stručnjaka iz oblasti pjevanja i produkcije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Farah će Bosnu i Hercegovinu predstavljati kao članica „Pop-Rock škole Sarajevo“, pod mentorstvom Mime Zukan. Ovo takmičenje predstavlja značajan korak u njenom muzičkom razvoju, ali i priliku za promociju bosanskohercegovačke kulture na globalnom nivou.

Ovi festivali omogućavaju svijetu da prepozna bogatu muzičku baštinu i talente iz Bosne i Hercegovine. Pored samog takmičenja, “Amber Voice” pruža i mogućnosti za kulturnu razmjenu, majstorske radionice i umrežavanje sa stručnjacima iz muzičke i filmske industrije, otvarajući vrata za nove saradnje.

Farahino učešće nagovještava ne samo njen dalji umjetnički razvoj, već i širenje prepoznatljivosti BiH kroz muziku. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da Bosna i Hercegovina predstavi svoju bogatu kulturnu baštinu i talente. Farah, uz svoju energiju i posvećenost, nastavlja osvajati srca publike i stručnjaka širom Evrope.

Redakcija

Recent Posts

Na prenosu znanja na UKC Tuzla prof. dr Zada Pajalić

U okviru projekta “Prenos prenos znanja, vještina i iskustava iz iseljeništva/dijaspore u institucije i javne…

1 sat ago

Amina Hodžić: Uz maksimalan angažman do pozitivnog rezultata

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Trening centru N/FS BiH u Zenici priprema…

2 sata ago

“Nije kasno za ljubav” novi singl Gorana Karana – Hayat Production

Goran Karan nedavno je objavio svoju novu autorsku pjesmu “Nije kasno za ljubav”, koja nosi…

2 sata ago

Ujguri izručeni Kini prosto nestanu

Otkako smo u junu najavili održavanje naše Glavne skupštine u Sarajevu, mi i naše obitelji…

2 sata ago

Borac krenuo put Nikozije (FOTO, VIDEO)

Fudbalere Borca u četvrtak očekuje prvo gostovanje u okviru Lige konferencije. "Crveno-plavi" idu put Kipra tačnije…

4 sata ago