Categories: Novosti

Španjolska policija uhitila vođe srpske kriminalne organizacije

Ilustracija

Foto: Sauce Reques / Shutterstock

Španjolska policija uhitila je u Barceloni dvojicu visokopozicioniranih članova “Vračarskog klana”, kriminalne organizacije iz Beograda, za kojima je bila raspisana potjera u Srbiji, Austriji i Španjolskoj.

Muškarci, čija imena policija nije objavila, uhićeni su u razmaku od šest dana.

– U Barceloni je 18. listopada uhićen vođa srpskog klana poznat pod nadimkom ‘Ludi Johnny’, a onda je priveden i čovjek od njegovog povjerenja, priopćila je španjolska policija.

Taj drugi bjegunac bio je tražen u Srbiji zbog namjernog ubojstva, u Austriji zbog otmice i nezakonitog pritvaranja, a u Španjoskoj zbog ozljeđivanja.

– Prijeti mu zatvorska kazna od 40 godina”, priopćila je policija u Španjolskoj. Bio je bijegu nakon sudjelovanja u ubojstvu člana suparničkog klana nestalog u ožujku 2020., a čije je tijelo pronađeno mjesec dana kasnije u bunaru kod Sopota u Srbiji s prostrijelnom ranom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Priveden “Ludi Johnny”, klanu zadan “težak udarac”

Ubojstva između pripadnika “Vračarskog klana” i njihovih teritorijalnih rivala iz Škaljarskog klana počela su 2014. zapljenom pošiljke kokaina u španjolskoj luci Valenciji. U njihovom sukobu je do danas ubijeno više od 60 mrtvih osoba, izvijestila je španjolska policija.

Uhićenog se također tereti da je u Austriji sudjelovao u otmici i mučenju pripadnika suparničke bande. Žrtvu su pod izlikom posla pozvali u hotel, oteli ga i pretukli, te zatražili njegovog oca da plati 1 milijun eura za njegovo oslobađanje.

S obzirom na ozbiljnost zločina i djelovanje bjegunca u više zemalja, pokrenuta je međunarodna istraga kojom je koordinirao EUROPOL, ured za suradnju europskih policija. U istrazi su sudjelovali policajci iz Austrije, Srbije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije.

– Ovim uhićenjem, koje se pridodaje onom od 18. listopada kada je priveden “Ludi Johnny“+, zadan je težak udarac vodstvu Vračarskog klana, poručila je španjolska policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

ČITA LI OVO GRADONAČELNICA KARIĆ: 30 godina poslije, zločini Mušana Topalovića Cace i pripadnika Desete brdske brigade Armije RBiH i dalje predstavljaju kamen spoticanja…

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/1667997432882.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/1667997432882.jpg","caption":"Foto: SLOBODNA BOSNA \/ S.S.","bg":"41483c"}] Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) podsjeća javnost na…

20 minuta ago

Pokazali smo zašto se ovaj klub zove Borac, nikad se nećemo predati (VIDEO)

NIKOZIJA – Mladen Žižović, trener FK Borac, kazao je na konferenciji za medije nakon veličanstvene…

1 sat ago

18. godina dm-a u BiH: U poslovanje, zaposlenike i zajednicu investirano više od 14 miliona KM

  Ostvaren rast prometa od 22,38% Rekordan broj kupovina: 16.960.609 U poslovanje, zaposlenike i zajednicu…

1 sat ago

Predsjednica Evropske komisije obišla poplavom uništenu Jablanicu u BiH

Predsjednica Evropske komisije obišla je 24. oktobra Jablanicu, gradić u Hercegovini koji je početkom oktobra…

2 sata ago

Roberto Manćini više nije selektor Saudijske Arabije

Roberto Manćini više nije selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije. Fudbalski savez Saudijske Arabije saopštio je…

3 sata ago